Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy macierzyństwo jest naprawdę takie wspaniałe

Polecane posty

Gość gość

moja siostra non stop narzeka, a to że nocy nie przespała od 10 miesięcy (tyle ma jej dziecko) a przed chwilą do mnei dzwoniła z płaczem że mała ząbkuje i właśnie jej płakała od 18:05 do teraz bo w końcu padła ze zmęczenia!!! Siostra przez te 1,5 godz ciągle małą nosiła ale i tak się darła :( nie wspomne o wcześniejszych kolkach :o ostatnio siostra coś przebąkiwała o drugim.... nie widzę w tym logiki bo z moich obserwacji toż to kompletna męka!!! kobitki wytłumaczcie mi o co tu biega???

Gość gość
a ja widzę po znajomych że większość ma jedno dziecko bo właśnie nie spodziewali się takich męczarni i rezygnują z planów o rodzeństwie.

Gość gość
Macierzyństwo to fajna sprawa ale dla wytrwałych. Ja mam jedno juz podrośnięte,drugiego nie planuje,nie mam zamiaru się meczyc

Gość gość
Momentami jest wspaniałe. Momentami.

Gość gość
a potem jako nastolatka będzie matce pyskowac i zero wdzieczności - nie dla mnie takie coś :o :o :o

Gość gość
A niedługo zacznie się moda na oddawanie dzieci do domów dziecka :O .To jest tak samo niedojrzałe,jak rzekomy brak porozumienia w związku i tzw.nic na siłę,bo jesteśmy wolni i po co się męczyć...a dziecko to nie lala,że słodko śpi i je...to ciężka praca,a potem płacz i zgrzytanie zębów-na co mi to było :O

Gość gość
macierzyństwo dla mnie jest czarno-białe: są dni wspaniałe czyli białe albo okropne czyli czarne, rzadko jest "tak sobie". Jak sa dni "białe" to myślę o drugim dziecku a jak "czarne" to żałuje że żyje :o ogólnie też nie widzę w tym logiki i chyba nie ma co jej szukać, to jednak instynkt, biologia "każe" nam się rozmnażać, smutne ale tak chyba właśnie jest.

Gość gość
"tzw.nic na siłę,bo jesteśmy wolni i po co się męczyć..." - a z drugiej strony to co lepiej narobić dzieci, żyć na kupie i ledwo wiązać koniec z końcem i całe życie się udręczać? w imie czego? fakt, jak się zdecydowało na dziecko TRZEBA być odpowiedzialnym ale jak ktos posyła dziecko do żłobka czy np korzysta z pomocy niani bo np sam sobie nie radzi to nie widzę w tym nic złego

Gość gość
hm trudne pytanie Jak wszystko w zyciu tak i macierzyństwo ma swoje różne odcienie Jedne radosne piękne drugie smutne męczące W życiu przecież chodzi o to by go doświadczać ze wszystkimi konsekwencjami Dla mnie jako mamy 15 mc córci stwierdzam że macierzyństwo nauczyło i dało mi więcej niż wszystkie poprzednie doświadczenia jakie dane mi było przeżyć To co wydaje mi się najistotniejsze to uczucie czystej naprawdę głębokiej miłości jaka łączy mnie z moją córeczką Ta więź jest warta każdej chwili zmęczenia czy złości które dosięgają każdej mamy Marze o wspólnych rozmowach z nią, o pokazywaniu jej świata, o wprowadzaniu w świat kobiecych spraw To te chwile na które czekam Wychowywanie to dopiero przygoda, z pewnością usłana różami (one też mają kolce) Tego jestem pewna Czy drugi raz zdecydowałabym się na dziecko : TAK Czy chcę jeszcze jedno : raczej nie - z wygody

Gość gość
Daleko mi do Matki Polki, oj daleko. Na wieść o ciąży popłakałam się... ze złości, że dziecko zrujnuje mi moje cudowne życie (a byłam już po ślubie, miałam dobrą pracę, niezależność i nic nie stało na przeszkodzie aby to dziecko mieć). No i co? I teraz, jak synek jest już na świecie to nie wyobrażam sobie życia bez niego. Uwielbiam go zabawiać, czytać bajki, opowiadać o wszystkim, śpiewać - z drugiej strony jak grymasi, płacze bez powodu to mam ochotę... uhh.

Gość gość
czy kochacie dzieci bardziej od męża?

Gość gość
A moze tak poczytajcie i blog i ksiazke Macierzynstwo bez lukru.Nikt nie mowil ,ze bedzie latwo :).

Gość gość
macierzynstwo jest piękne ale wymaga wiele poswiecen , wiele wyrzeczen ,wiele cierpliwości i sil. no i ta piekna milosc matki do dziecka,nic jej nie zlamie. ja nie potrafie się gniewac na moje dzieci. czasem jest ciężko gdy np. cos boli a TRZEBA się dzieckiem zajac,gdy nie masz sil po nieprzespanej nocy ALE MUSISZ NORMALNIE FUNKCJONOWAC W DZIEN. ja zaluje jednego,ze poszlam do pracy zostawiając 2-letnie dziecko z babcia w domu. i tyle mnie tez ominelo. i wiemze moje dziecko byłoby troszkę inne gdybym ja była non stop w tym domu. a poszlam do pracy bo mi się nudzilo,nie chodzilo o kase. dziś mam wyrzuty sumienia.