Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety, raz a dobrze wyjaśnijcie mi jak wychowywać dzieci

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj uczestniczyłam w dwóch tematach. W jednym przytoczono historie kobiety, która miała niemowlę i akurat jej mama umierała w szpitalu. Pielegniarki kazały jej wracać do dziecka tylko na karmienie i zamieszkać przy szpitalu, by z mamą być. Ona to robiła i kilka miesięcy to trwało, bo mama miała operacje i chemię. A wszystko to w sytuacji, gdy niemowlę przeżywa traumę separacyjną od matki, jedynego środowiska, jakie zna. Może to sie odbić na całym życiu. No i niemowlęctwo jest w ogóle raz. I kobiety broniły tej decyzji, bo ponoć dziecku wszystko jedno do 8 miesiąca życia, ono boi się o separację dopiero później. Byłam w szoku, bo mówiła to osoba, która zawyczaj kłóci się, e najpierw nalezy się kierować zawsze dobrem dziecka. Okazało się, że tak małym dzieckiem może zajmować się każdy. Weszłam z tym na inny topic, gdzie napisałam to i okazało się, ze jest precież filozofia macierzyństwa bliskości....z którego wynika wiadomo co. Ludzie...co ma myśleć potencjalna młoda matka??? co w ogóle należy robić?

myśleć heloizo , myśleć :) nie szukać gotowych recept ,nie postępować według schematów ale otwierać serce i działać zgodnie z potrzebą chwili .:)

Gość gość
heloiza lecz się :D

Gość gość
dziecko i tak nie ebdzie pamitac kto sie nim opiekowal, wystarczy ze bedzie przy nim ojciec lub babcia jesli matka nie moze mu tyle czasu poswiecic. jak ma 2 latka to juz inna sprawa ale wczesniej to nie jest az takie wazne. co maja powiedziec kobiety ktore musza pracowac zaraz po porodzie i tez nie widuja swojego dziecka przez wiekszosc dnia.

Gość gość
Nic się nie da zrobić, kiedyś rodziny były liczne i sobie pomagały w takich sytuacjach a dzisiaj wielki problem siostrę poprosić bo albo nie ma siostry albo wielka laska. Ludzie dzisiaj mimo iz cywilizowany sa całkiem zdziczali, odizolowani i samotni

Gość gość
Przede wszystkim jak masz więcej dzieci niż jedno, to ucz je żeby zawsze sobie pomagały, bez wzgledu na koszty. Bo to jest jedyna rzecz która w takich sytuacjach działa.

Gość gość
Śmiać mi się chciało, bo jedna dziewczyna mówi, ze zawsze powinno być bezwzględnie najważniejsze dziecko. Oczywiście , że nie zawsze, bo to zależy od okoliczności. I mąż też powinien być czasem wazniejszy. uważam, ze z dzieckiem należy robić co się chce, byle nie uszkodzić i nie zabić. ja bym włączała telewizor bez wyrzutów sumienia w chwilach zmęczenia, niech ogląda jak zahipnotyzowane, a sama poszłabym leżeć.