Gość gość Napisano Lipiec 25, 2014 Witam mam pytanie dotyczące zajścia w ciąże po odstawieniu tabletek.Powiem tak jestem mamą 2 letniego szkraba tylko poprzednia ciąża była planowana co do dnia używaliśmy tylko prezerwatyw.Więc jeżeli chodzi o anty to totalnie sie nie znam.Po porodzie zdecydowałam brać tabletki bo po cesarce lekarz zalecił minimum 2 lata przerwy miedzy ciążami i wolałam nie ryzykować.Brałam tabletki jakieś 11 miesięcy i postanowiliśmy że chcemy mieć 2 maleństwo.Pytałam gin ile czasu trzeba odczekać po odstawieniu to mówił ze teraz tabletki są nowej generacjo i od razu można działać.Ale zapomniał sie zapytać jak to jest z płodnością od razu wraca?Czy tak jak przy prezerwatywach w połowie cyklu zaczynają się płodne dni czy jak to jest?Skoro lekarz mówił że od razu można to 2 dni po tzw okresie a raczej krwawieniu z odstawienia zaszaleliśmy i wg starego systemu w połowie cyklu niby powinny być płodne tez i zastanawiam się jaka jest szansa, że nam sie udało.Czy raczej nie ma co liczyć na ciąże w tak krótkim czasie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach