Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie innych wiar tak oszukują?

Polecane posty

Gość gość

Przeglądając dziś gumtree, natknęłam się na ogłoszenie o grupie wsparcia, darmowej, opierającej się na rozmowie o osobistych problemach między zwyczajnymi ludźmi (nie psychoteraputami). Pomyślałam, że takie coś przydałoby się dla mojej mamy - ma swoje problemy, nie ma w ogóle przyjaciółek, z tatą się nie dogaduje, więc zapytałam, gdzie dokładnie odbywają się spotkania. Kobieta odpisała, ale mnie coś tknęło, wpisałam jej maila na facebooku. Patrzę, widzę.. zalajkowana strona parafii ewangelicko-metodystycznej, no, ale okej. Patrzę znów.. i parafia jest dokładnie pod tym samym adresem, który podała mi pani z maila! No cóż.. mało to uczciwe, pisać o grupie wsparcia, a nie zaznaczyć, że odbywa się w takim miejscu. Mama się zdenerwowała (jest katoliczką.. a wiadomo, jak na wyznawców innych wiar niektórzy reaguje), a ja po raz kolejny miałam refleksję nt. bezsensowności różnych wyznań i tworzenia się podziałów pomiędzy poszczególnymi odłamami. A także nad sekciarskimi sposobami werbunku do różnych kościołów (tutaj to było.. jesteś smutny, masz depresję, problemy.. cudowna grupa wsparcia Ci pomoże >ale tylko jeśli wstąpisz do kościoła i dasz na tacę, tsa..

Gość gość
Nudne 2/10

Gość gość
to nie jest prowo.. wasza psychika jest już chyba całkiem zwichrowana, ludzie, wszystko bierzecie za prowokację.

Gość gość
bo wszyscy wierzacy to pojebańcy

Gość gość
a skad wiesz,ze kobiecie chodziło o werbunek?

Gość gość
przeciez w KK tez dzialaja grupy wsparcia dla ludzi z problemami, uwazasz to za oszustwo?

Gość gość
zalezy jak jehowemu w ten dzien lezy

" Ups... Za późno! Ta oferta była tak atrakcyjna, że jest już nieaktualna. Sprawdź inne podobne ogłoszenia w swojej okolicy ":)

Gość gość
w słowie grupa jest odstęp, trzeba go usunac.

Gość gość
Jak nie wchodzi to sobie wpiszcie w gumtree krakow grupa wsparcia jesteśmy i wam wyskoczy, mądrale :P.

Gość gość
no faktycznie nic tam nie pisza..