Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzeństwo przyrodnie

Polecane posty

Gość gość

Czy jest jakaś różnica pokrewieństwa miedy rodzeństwem przyrodnim ze str matki a ze str ojca? Kiedyś słyszałam opinie ze rozenstwo ze str matki jest blizsze....ma to znaczenie?

Gość gość
nie. i nie rozumiem, jak w polowie obca osobe mozna traktowac jako (przyrodnie) rodzenstwo. albo jest sie rodzenstwem, albo sie nim nie jest.. proste

Gość gość
nie ma zadnej różnicy, w praktyce wygląda to tak, ze rodzeństwo przyrodnie od strony matki zazwyczaj mieszka razem i ma szansę się bardzo zżyć a od strony ojca niestety nie,

Gość gość
mam rodzeństwo przyrodnie ze jednej i drugiej strony- za rodzeństwo ze strony mamy skoczyłabym w ogień, siostrę ze strony ojca mogłabym co najwyżej w ogień wrzucić, bo jest straszną materialistką i kontakty opiera jedynie na tej kwestii, więc tak, ja czuję różnicę

Gość gość
nie. i nie rozumiem, jak w polowie obca osobe mozna traktowac jako (przyrodnie) rodzenstwo. albo jest sie rodzenstwem, albo sie nim nie jest.. proste xxx ale pierdolisz głupoty!!! w połowie obca??? a może w połowie brat/siostra???? jest to rodzeństwo(przybrane ) ale zawsze rodzeństwo-czy tego chcesz czy nie

Gość gość
mam rodzeństwo przyrodnie ze jednej i drugiej strony- za rodzeństwo ze strony mamy skoczyłabym w ogień, siostrę ze strony ojca mogłabym co najwyżej w ogień wrzucić, bo jest straszną materialistką i kontakty opiera jedynie na tej kwestii, więc tak, ja czuję różnicę xxx I tu jest kwintesencja sprawy, nie tak do końca chodzi o pokrewieństwo, tylko o zażyłość i bliskośc danch osób, uwierz że czasami i rodzoną siostrę można mieć ochotę w ogień wrzucić :-)

Gość gość
wiem, absolutnie w to nie wątpię i dla mnie to nie kwestia tego,że to moja przyrodnia siostra , tylko jej charakteru i tego, że na przykład kontakty z ojcem uzależnia od ilości pieniędzy, jakie od niego dostanie, mi ona do szczęścia potrzebna nie jest, ale wiem, że on przez to cierpi

Gość gość
12:44 oczywiscie, ze w polowie brat/siostra. czy tego chcesz czy nie, rodzenstwo to dzieci dwoch tych samych osob. np. drugie dziecko matki z innym facetem powinno sie traktowac jak dalekie kuzynostwo, a nie mydlic sobie oczy, ze to "brat/siostra", bo tak nie jest.

Gość gość
właśnie tak jak ktoś napisał rodzeństwo ze strony mamy jest sobie znacznie bliższe wiecej je łączy wiecej czasu razem spedza ma większą więź

Gość gość
12.51- puknij się w głowę- dla mnie siostra i brat- dzieci mojej mamy z drugiego związku- to dla mnie RODZEŃSTWO i tak się traktujemy, kuzynostwa mam mnóstwo