Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza w wieku 36 lat co o tym myslicie?

Polecane posty

Gość gość

Co myslicie o ciazy w tym wieku? O kolejnej, planowanej, za pozno?

Gość gość
nie jest za późno ja w tym wieku urodzę swoje pierwsze dziecko

Gość okularnik z biedronki
A lubisz okularników?

Gość gość
Ja mam 39 i urodziłam synka drugiego, pierwszego jak miałam 25 lat, nigdy nie jest za późno a Kożuchowska ma 43 i to jej pierwsze dziecko

Gość gość
:)tak czasami sie zdarza ze no ludzie nie wiedza 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
Wiek jak wiek, przecież to nie 56 :) Dla mnie ważniejsza jest różnica wieku między dziećmi. Jak będzie u Ciebie?

Gość gość
jak masz ochotę czemu nie ? Moja siostra ma 39 lat, z tym, że u niej to drugie, ma córkę 18 letnią....haha

Gość gość
to byloby moje trzecie dziecko. Starsze maja 6 i 9 wiec roznica chyba nie az taka duza.

Gość gość
Pewnie, że nie u mnie różnica 14lat

Gość mamuśka36
Ja mam 37 lat w domu 17 i 14 lat a za trzy tygodnie urodze trzecie dziecko jak dla mnie nie za późno:-)

Gość gość
jako doswiadczona w tej materii, pol roku temu urodzilam drugiego syna po 18 latach, mam 38 lat... powiem, ze nie ma sensu... cialo juz nie te, braki energii, mniej cierpliwosci, ciaza I porod moze cie zrujnowac, zrobic kaleka, powrot do normy jest wolniejszy, a czasem niemozliwy... jak juz pisalam cialo juz nie te...ja niestety tak mam...

Gość gość
Obchodzi cie co tym myślą kafeterianki? Przestań opini będzie tyle co ludzi na ziemi.w każdym razie nie jest za późno. Kobiety w europie rodzą w tym wieku swoje 1 wsze dziecko Działaj

Gość gość
Późno ale nie za późno, jak dla mnie ostatni dzwonek u kobiety na kolejne dziecko a na pierwsze no cóż...zależy jak na to patrzeć. Nie ma co się sugerować tym że niektóre panie wybierają późne macierzyństwo i rodzą w wieku 40 lat, trzeba patrzeć na ogólne zalecenia medyczne. Ciąża, wymaga nie tylko zdrowa i dobrej kondycji którą chcąc nie chcąc gwarantuje już w połowie młodszy wiek ale to też elastyczniejsze stawy i lepiej funkcjonujący układ hormonalny .

Gość gość
Tyle ze polskie zalecenia medyczne w tej kwestii znacząco się różnią od tych w innych państwach eu

Gość gość
Wiecie że np we Francji wspomaganie płodności jest refundowane przez państwo do 42 roku życia kobiety? Więc widać poród w tym wieku jest uważany za normalną sprawę a w Polsce ?sami sobie odpowiedzcie

Gość gość
Jako ta co urodzila w wieku 38 lat powiem... mozna urodzic I w wieku 45 lat... tylko czy bedziesz miec potem sile I cierpliwosc, zeby zajmowac sie malenstwem, bo to maly wulkan energii, a twoja energia zyciowa juz powoli sie zmniejsza, cialo wolniej sie regeneruje I moze sie okazac, ze porod zrobi ci z ciala masakre I dlugo, albo wogole nie dojdziesz juz do siebie... Twoj partner tez prawdopodobnie bedzie w tym wieku albo starszy, a faceci w tym wieku to juz wogole w wiekszosci dziady sa... Tak wiec jak nie bedziesz miala kasy na opiekunke I na dobrego lekarza, to lepiej sie nie decyduj, bo bedziesz plakac tak jak ja...

Gość gość
Kobieto w tym wieku zadajesz takie pytania? W wieku 36 lat jestes w kwecie wieku wiec nie widze problemu....

Gość gość
Współczuję ci jak twój facet w tym wieku to już dziad Mój ma 43 lata i wygląda lepiej niż niejeden 30 latek. Ja mam 40 lat i czekam już na poród na dniach. Mamy już dzieci i jesteśmy razem od 20 lat

Gość gość
to, ze wyglada jak dziad, to nie jest bynajmniej jego wina... lecz polskich pracodawcow, ktorzy wykrecaja swoich pracownikow jak moga...

Gość gość
A mi p.doktor powiedziała,że nic,tylko mi dzieci rodzić ;) trzecie urodziłam mając 38 lat,poród ekspresowy,połog jeszcze szybszy,forma i chęci -lepsze niż,jak rodziłam pierwsze(21 lat)

Gość gość
Ja tez mialam ekspresowy porod (1,5 godziny ze skurczami) z drugim, co z tego, jak 3 tygodnie pozniej wypadla mi przednia sciana pochwy... moje narzady moczowo-plciowe sie obnizyly...sciczenia Kegla nie pomagaja, beda musiala isc pod noz, bo siadac nie moge z bolu, ale jak jak mam male dziecko?...

Gość gość
Przecież jesteś jeszcze młoda, co to za debilne pytanie :O

Gość gość
Idealny wiek pod każdym względem. Zwłaszcza na pierwsze dziecko, bo nie jest się już tak wypomopowanym jak kobiety, które w tym wieku mają już dzieci.