Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzenna8910

Zauroczył mnie pan doktor...

Polecane posty

Gość marzenna8910

Dziś rano miałam umówioną wizytę u lekarza. Przyszłam do przychodni, pielęgniarka zaprowadziła mnie pod pokój i kazała poczekać aż lekarz mnie wywoła. Stresowałam się bo to była pierwsza wizyta u tego pana. Pan doktor na pierwszy rzut oka bardzo elegancki , wysoki i szczupły pan po sześćdziesiątce, szpakowate włosy i to co zwrociło moją uwagę - prosty, szczupły nos, u facetów to rzadkość a ja zawsze zwracam uwagę na nos u mężczyzny... Nieważne w każdym razie zaczęło się badanie ogólne, kazał się położyć , był mega delikatny, potem badał mi węzły chłonne i na koniec co wydało mi się wtedy troszkę dziwne, delikatnie pogłaskał mnie po twarzy, parę razy rzucił lekko dwuznycznym tekstem, długo ze mną rozmawiał, patrzył się w oczy, skomplementował nawet moje nogi... Ogólnie BARDZO miły, szarmancki. Nie wiem czemu ale po wyjściu z gabinetu nie mogę przestać o nim myśleć i o tym jaki był delikatny i szarmancki... to jest dziwne i naprawdę nie wiem o co chodzi, zawsze podobali mi się starsi faceci ale nie w takim wieku (ja mam 24) :/ Co sądzicie o tej sytuacji? :(

Gość gość
podnoszę temat ...

Gość gość
Wiesz, lekarze stosują różne metody na zbijanie sobie liczby pacjentów. Był miło, bo chciał mieć kolejnego pacjenta do kompletu. Im więcej ich tym lepasza kasa, a przecież zawsze możesz go komuś dodatkowemu polecić. Nie wyobrażałabym sobie nic na Twoim miejscu. Oni są tacy dla każdej.

Gość gość
To jest obecnie zwykły biznes na zasadzie: jestem miły dla klienta, bo klient to mój chlebodawca.

Gość gośćmarzenna8910
Naprawdę tak sądzicie? A ja czułam się wyjątkowo... nigdy żaden lekarz mnie w ten sposób nie potraktował poza tym, chyba mnie zauroczył... naiwniaczka ze mnie, prawda? :(

Gość gość
Niestety to prawda, często tacy lekarze maja po kilkadziesiąt pozytywnych komentarzy w necie od zakochanych pacjentek. To nie jest bezinteresownie, bo jakby było to taki lekarz przyjął by cie za darmo w sytuacji kiedy nie masz pieniędzy.

Gość gość
No niestety trochę naiwna jesteś. Uwierz mi, że każda po wizycie u niego czuje się wyjątkowo. I prawdą jest, że lekarze są mili nie bezinteresowanie i są to ci z małą wiedzą najczęścej, którzy chcą jakoś zatuszowac jej brak i jednocześnie nie narobić sobie złej opini. Są mili, uprzejmi, grzeczni, sympatyczni, schludni, patrzą się w oczy odpowiadając, wykazują (udawane) zainteresowanie rozmówcą, rzucą czasmai jakimś żartem i czasami nawet spytają się co u cb słychać. Wszystko to jest po to żeby otem takie nawne pacjentki nabijały pozytywne komentarze albo przynajmniej nie generowały tych negatywnych. Potem jak ktoś napisze prawdę o umiejętnościach danego lekarza to przez resztę użytkowniczek jest wręcz mieszkany z błotem. Zwykła kalkulacja ze strony lekarza i nic więcej. Tacy oni są więc autorko wątku radzę Ci, wybij sobie go z głowy.

Gość gość
Prawdziwego lekarza poznaje się w momencie kiedy masz problem trudny diagnostycznie i skomplikowany w leczeniu. Wedy wychodzi szydło z worka, tak naprawdę. I uwierz mi, że wtedy tak naprawdę Ci najbardziej mili i uprzejmi podwijają ogon i zwiewają, bo trzeba nagle coś więcej robić niż tylko się uśmiechać.

Gość gość
Dokładnie tak jest, jak nie potrafia zdiagnozować często tez wymawiają slodziutkim glosikiem ,ze wszystko jest w porządku.

Gość gość
Albo z wielką troską w głosie mówią, że: "leczyli juz takie coś, ale no tego nie akurat nie potrafią"...żenua na maksa!

Gość gość
Ich troska i urok to zwykły marketing.