Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Aneta_374

KONSTANCJA CZY ANASTAZJA..

Polecane posty

Gość _Aneta_374

Właśnie mam taki mały delemat, ale od poczatku. Jestem w drugiej ciazy. 13 lat temu urodzilam corke Oliwie. Teraz takze będzie to dziewczynka. Razem z mężem i Oliwką przeglądając kalendarz natknelismy się na Konstancje i Anastazje. Tylko że mężowi bardziej pidoba się Anastazja a mi Konstancja. Wczoraj tak sobie przegladalam internet i natknelam się na pewną kobietę która spidziewala się corki a mąż chciał ją nazwać Konstancja lecz jej nie przypadło do gustu. Po przeczytaniu pozytywnych opini na temat tego imienia tej kobiecie spodobało się to imie i tak wlasnie nazwala corke. A mi też przypadlo do gustu i to bardzo. Wiadomo. Starsze rodzeństwo ma prawo wybrac imie ale Oliwi podobają się oba. No i masz babo placek. Jak by tego było mało ostatnio wpadło mi w ucho imię Franciszka i Tacjana. Chociaz i tak na pierwszym miejscu stoi Konstancja. Ma aż tyle zdrobnien. A wy co myslicie? Chce poznać wasze opinie a propo tych imion.

Gość gość
prponuje Frankensztaina

Gość gość
Anastazja wg mnie jest ładniej,

Gość gość
Konstancja ma tyle zdrobnien? serio? bo nie potrafię wymyślić żadnego w przeciwienstwie do Anastazji gdzie może bym wymyśliła kilka...

Gość lilkalove
mimo iż Konstancja mi się podoba, była bym za Anastazją, mniej archaiczne, łatwiej będzie się dziewczynce zaadaptować a także bardzo ładne

Gość gość
Konczita to chyba od Konstancji

Gość _Aneta_374
Proszę bardzo oto zdrobnienia(znalezione w internecie również tu na kafeteri): Tasia, Nastka, Nastia, Nasia,Konisia, Kosia,Koncia, Taja, Tajka,Tacja, Kosiaczek, Kondzia. Także anglojezyczne: Tany(czyt. Tani), Cony(czyt. Koni), Tancy(czyt. Tansi) Tina. To tyle. Nie wiem czemu tyle negatywnych opini no ale każdy może coś napisac.

Gość gość
skoro chcesz nazwać Konstancja to tak zrób a nie nas pytasz. oba imiona w porządku

Gość gość
kleopatra albo herta