Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nawrócony_Katolik

Odkryłem sens życia!

Polecane posty

Gość Nawrócony_Katolik

Człowiek powinien żyć tak jakby nie dostrzegał materii. My musimy nauczyć się patrzeć na siebie nawzajem z innej perspektywy, nie cielesnej, ale ANIELSKIEJ. Każdy z nas powołany jest do życia wyższego, szlachetnego, uduchowionego, nadprzyrodzonego. LUDZIE! Przecież na tej Ziemi jest brud, nieczystości, obrzydliwości, jedna wielka marność do kwadratu. Ciało to siano, a życie ziemskie minie jak polna trawa. Naszym zadaniem jest stale upiększać ducha (a nie ciało). Piękno ducha zostanie utrwalone na wieczność, ciało zostanie zjedzone przez robaki i obróci się w proch.

Gość Nawrócony_Katolik
Człowiek ubogaca, upiększa swoją duszę poprzez wybory zgodne z Najświętszą Wolą Boga. Człowiek piękny, to nie człowiek o ciele ulepionym na wzór pewnych powszechnie przyjętych kanonów piękna, lecz - człowiek święty, pokorny, miłujący Boga i bliźniego.

Gość gość syl
Tak masz racje ,największą obrzydliwością na tym świecie są chłopy.Mego ducha bym chętnie upiększyła ale dopiero gdy ciało mego chłopa zjedzą robaki,bo teraz nie mam warunków w domu.

Nie zesraj się. Po śmierci jest reinkarnacja i będziesz kontynuował takie gadanie w tysiącach innych ciał, skoro jak twierdzisz duch jest wieczny i zamieszkuje w ciele to znowu może zamieszkiwać bo i po co zamieszkuje je teraz? Dla kaprysu? Debilem jesteś i debilem będziesz nawet jak kopniesz w kalendarz :D

"Tak masz racje ,największą obrzydliwością na tym świecie są chłopy.Mego ducha bym chętnie upiększyła ale dopiero gdy ciało mego chłopa zjedzą robaki,bo teraz nie mam warunków w domu. " Tylko nie wiadomo, czy to Ciebie wpierw robaki nie zjedzą i nici z upiększania :) A na temat facetów to już wolę się nie wypowiadać, brak słów.

Gość gość
Kiedy na piękno duchowe nie ma warunków a rozwód za drogi na dzisiejsze płace minimalne w Polsce,dzieciom trzeba jeść dać.

Gość gość
a tam pierdo/licie.. nie ma bo/ga,jezusa,ducha św, ani duszy

Siła wyższa sprawi że umrę pod wpływem alkoholu aby robaczki stały się pijane gdy mnie będą jeść. Robię sobie kpiny z waszych wierzeń, wcielę was w świadomości robaków i sami siebie będziecie jeść.

Gość gość
Mój mąż to dopiero ciągle żyje w euforii duchowej.Zamawia sobie tablety,kupuje książki telefoniczne,ludziom telefony na siebie bierze a później za nich musi płacić.Ten jego k***wski stan ducha zapomina ,że nie zarabia tysięcy,ma dzieci na utrzymaniu a w mieszkaniu meble z PRLu.Nie go h*j jak najszybciej razem z jego euforią strzeli.

Gość gość
Dodam jeszcze ,że mój sens życia to nie zalegać z opłatami i żeby dzieci nie chodziły brudne ,głodne i bez książek do szkoły.I wieczne pilnowanie chłopa w jakie kłopoty znowu rodzinę wpędzi

"Mój mąż to dopiero ciągle żyje w euforii duchowej.Zamawia sobie tablety,kupuje książki telefoniczne,ludziom telefony na siebie bierze a później za nich musi płacić.Ten jego k***wski stan ducha zapomina ,że nie zarabia tysięcy,ma dzieci na utrzymaniu a w mieszkaniu meble z PRLu.Nie go h*j jak najszybciej razem z jego euforią strzeli." Już Cię lubię :) :)

Gość gość
Tak wiadomo ale komu chce się myśleć o duchu kiedy przyziemne sprawy na pierwszym miejscu,bo kto obiad ugotuje

Koteczek skoro ciało to tylko ciało, a duszę trzeba ubogacać bo jest nieśmiertelna to dlaczego nie mogę sobie ubogacić jej po śmierci? Przecież mi nie ucieknie. Kto wymyślił tak chore katolickie zasady i jacy idioci w to wierzą? Tacy jak ty?

Gość gość
Po śmierci jest reinkarnacja a widziałes film niebo istnieje naprawdę dziecko spotkało swoich dziatków swoja siostre ktura umarła w brzuchu dawno temy reinkarnacja to wymysł demonów zebysmy zyli jak zwierzęta bez boga

Gość gość
Za produkty mam dziękować,że sobie na nie zaharowałam i kupiłam idąc do pracy,zostawiając dzieci?

Dlaczego odpowiadasz mi swoimi wierzeniami na całkowicie obiektywne pytania? To nie są odpowiedzi na moje pytania ale i ja odpowiem kolejnym po co chce nas zmotywować? Po co dusza według was jest w ciele? Po co ten cały cyrk z duszami i ludźmi? Po co było stwarzać ludzi bo dinozaury się znudziły? A później jakiś bóg wymyślił sobie ludzi aby miał kogo sądzić? Bogu przeszkadza to że się mordujemy? Przecież dinozaury też mordowały czy one też będą osądzone? Też mogę sobie ubzdurać co mnie czeka po śmierci i mieć wizję, a twoją religie łatwiej jest obalić niż było ją stworzyć i napisać.

Gość gość maritka
-trzeba byc wdzięcznym ,a sam obiad podawać z miłośćią i czułośćią ..przez takie gesty też okazujemy miłość. koteczek chyba cie pogięło, obiad dziadowi ma podawać z miłością i czułością a on w zamian o******la dzieci cały dzień, bo hrabiemu nic nie pasuje??

Gość gość maritka
koteczek no właśnie robisz to dla dzieci a nie dla ducha więc nie pisz głupot

Gość gość maritka
a dzieci niby doceniają? Pyskują i tylko wymagania i żądania mają, piszę o nastoletnich dzieciach,

Gość gość
Są alkoholicy,którym państwo sponsoruje,są więźniowie,którzy chodzą do lekarzy bez kolejki,są którym robić się nie chce -ci to mają spokój ducha ,gdy maja wszystko za darmo a ich problemem jest tylko zanieść na czas podanie do MOPSu

Gość afowa
latacie co niedzielę do kościoła i wpatrujecie się w tych księży pedofili, którzy mają ochotę na wasze dzieci

Gość afowa
to ksiądz niby zwierzę ?Nie zmieniaj tematu jak o księdzu piszę, nie w nos ci to , co?

Gość gość
koteczek11 chcę garściami brać takie tabletki jakie Ty łykasz ;)

Gość Gość halinka
Życie jest wielkim darem? Nie sądzę, życie jest naszym wyborem, to my - matki dajemy życie !

Gość gość
Kto ma wolną wolę?Kobieta?Obiad musi być,posprzątane wypada mieć a kto musi jak nie kobieta?Gdzie twoja wolna wola?Z domu wyjść nie można w danej minucie kiedy się chce i kiedy ma się na to ochotę.Wolna wola istnieje ale nie ,gdy ma się rodzinę.

Gość gość maritka
to nie wolna wola tylko swoboda

Reinkarnacja to wymysł demonów? A kto wymyślił demony? Prosta logiczna dedukcja odsłaniająca wszelką ułomność człowieka i jego wierzeń. Jeśli przed demonami i przed wszystkim innym istniał tylko wasz bóg i nic poza nim to logiczne jest że kiedy stworzył szatana wszczepił w niego cząstkę siebie bo skoro poza bogiem nic nie istnieje to szatan nie może być zły sam z siebie tylko jest zły za sprawą boga co za tym idzie wasz bóg jest kwintesencją złego, macierzystą bazą i rodzicielem wszelkiego zła. Wasz bóg to Lucyfer.

Gość gość maritka
a ta co tak z dinozaurami wyskoczyła? Co ma piernik do wiatraka? Nie ćpaj albo nie pij już dzisiaj więcej.

Gość gość maritka
syn fubu-uwielbiam cię :)

Gość adelhide
a założyciel tematu, katolik to gdzie?