Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maminkaaaa

czy zachowuje sie normalnie

Polecane posty

Gość maminkaaaa

Mamuśki, od może 2mcy moj 10mczny synek jak sie zlosci to rzuca sie do tylu i u niestety wali glowka np. o podloge lub sciane. Dzieje sie tak gdy np. nie chce mu czegos dac, albo wezme cos od niego itp. Szybko sie zlosci, placze i od razu odbija sie do tylu. Czy powinnam sie martwic takim zachowaniem? Doradzcie.

Gość gość
Tak zdecydowanie nie jest to normalne

Gość gość
Najzupelniej normalne. W te sposób pojazuje odmowę. Odgina się.

Gość gość
Walenie głową o ścianę u 8 czy 10 miesięcznego dziecka uważasz za normalne? To są objawy zaburzeń

Gość gość
Odginanie sie lub jak napisala matka rzucani sie do tylu uwazam za normalne. Wydaje mi sie, że to walenie o ścianę czy podłogę nie jest celowe.

Gość gość
Mam to samo ze swoja 9 miesieczna corka. Od tego co opisujesz dochodzi " sztywnienie" rak i nozek. Jest strasznym nerwusem. Wg mnie taki typ nerwusnicy !

Gość maminkaaa
Nie wali specjalnie glowka o sciane lub o podloge, ale uderza w nia wtedy gdy ze zlosci do tylu sie rzuci. Histeryzuje od razu jak mu czegos nie dam, np. wychodze z nim na dwor i chce zamknac drzwi to chce klucze, wyciaga raczki, a jak nie dostaje to od razy wyje, piszczy, krzyczy i wtedy sie rzuca do tylu i niestety uderza wlasnie o sciane.

Gość gość
Napiszę tak. Każde, powtarzam każde dziecko tak robi. Jesli tego nie robi to jest powód do zmartwień. Jest to jeden z wielu sposobów porozumiewania sie bezwerbalnego. Do ukonczenia 1 roku zycia kazde dziecko powinno opanować tę umiejętność. Bo to jest umiejętność.