Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Drapaczka

Swedzace nogi. Zadrapie sie zaraz

Polecane posty

Gość Drapaczka

Wiem, ze duzo osob ma z tym problem. Licze na to, ze napisze tu jak sobie radzicie ze swedzacymi nogami, szczegolnie lydkami, w szczegolnosci po goleniu. Ogole nogi maszynka i jestem w stanie wytrwac prawie dobe bez drapania, a potem juz piecze mnie skora, swedzi, drapie bo nie moge sie powstrzymac. Pogorszylo mi sie jak przeprowadzilam sie do UK. Uzywam specjalnych kremow do mycia, specjalnych balsamow do ciala i drapie nogi. Nie moge uzywac zadnych kremow ze sterydami, bo staramy sie o dziecko. Nie wiem juz co robic. Jest lato, a jak musze chodzic w spodniach i dlugich spodnicach. Jak juz nie daje rady to pije wapno i owijam nogi mokrym recznikiem. Troche pomaga. Najgorzej jest w nocy, bo budze sie i drapie nogi nieswiadomie. Niby nie mam suchej skory. Poradzcie cos prosze

Gość Drapaczka
Gole maszynka i od razu jak wysusze nogi recznikiem smaruje duza iloscia balsamu. Ostatnio po ok 20 godzinach zaczyna mnie okropnie swedziec. Moze wloski zaczynaja odrastac i cos sie dzieje? Nie wiem. Ciezko z tym zyc :(

Moze nie powinnas odrazu po goleniu smarowac nóg? W moim przypadku gdy ogole nogi i gdy tylko je posmaruje balsamem od razu mam okropne swedziawki az szczypie momentami. Jesli golisz nogi wieczorem odczekaj to rana niech skora sie zregeneruje po goleniu przez noc i dopiero rano nałoz balsam. Jesli to nie pomoze to moze zmien maszynki lub porob oklady z ziołami kojacymi swiad np. aloes

Gość Drapaczka
Czuje ze musze od razu posmarowac. Moze po prostu mam taki odr******ie wiem. Ludzie rowniez pisza, zeby myc nogi w zimnej wodzie. Cos moze w tym jest bo siedze z zimnym recznikiem i pomaga troche. Okropne to jest, szczegolnie gdy upal za oknem. Probowalam zmieniac maszynki, smarowalam nogi rumiankiem, nic nie pomaga. Mam teraz zel do golenia do skory wrazliwej, antybakteryjny, wydaje sie, ze troszke lepiej jest, tzn dopiero zaczyna swedziec na drugi dzien

Gość gość
też tak mam po goleniu, też chodzę w spodniach. U mnie działa stosowanie kremu do depilacji, każda inna metoda powoduje te swędzenie, krosty.