Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmienie piersia a stale posilki

Polecane posty

Gość gość

Witam czy mozecie mi powiedziec jakie posilki dajecie swoim 7 ,8 miesiecznym dzieciom karmionym piersia. U mnie to wyglada tak 6-7 piers.i spi do 8. 10 kaszka 11-12 spi 12 starte jabluszko 13-14 obiadek gotowany (nie lubi sloiczkowych) 15 piers 17-18 owoce ze sloiczka+piers 20 kaszka 23 piers 2.00 piers 4.00 piers woda w ciagu dni do picia Czy podajecie cos wiecej

Gość gość
jeszcze miedzy 15-17 spi

Gość gość
u nas córka 7,5 miesiąca. około 7 pierś. 9.30 kaszka z zblendowanymi owocami. 11 pierś ( później śpi około 2h) 2-3 obiadek 5-6 jakiś owoc lub jakieś ciastko dla dzieci 8 pierś i lulu w nocy się budzi teraz często bo idą zęby bez piersi sie nie uspokoi a jakie kaszki dajesz? ja nie daje smakowych bo to dla mnie sam syf wole zblendować owoc

Gość gość
to ja gość z 13:10 u nas też woda między czasie. wydaje mi sie że Twoje dziecko ma troche za dużo tych posiłków.

Gość gość
ja jedynie daje jej kaszke manne z bobovity bo tylko taka lubi.inne jej nie podchodza.a jakie owoce jej blendujesz do kaszki.

Gość gość
Ja daję raz mus owocowy, raz obiad i raz kaszę/kleik. Pomiędzy posiłkami staram się podrzucić jakieś owoce/wafle ryżowe itp., ale niezbyt dużo zjada. Wagowo syn jest na 25 centylu, wzrostowo na 50tym, a jak jest u ciebie? Pierś oczywiście na żądanie. Tylko woda do picia, wypija od 100 do 200ml w ciągu dnia. Najchętniej jadłby samą pierś, chrupki i owoce :/ Z obiadami u nas bida, ale co począć :( Myślę, że masz dobre menu, ale oczywiście zależy od dziecka i jak przybiera. Jak jest w normie to dobrze.

Gość gość
co do owoców to u nas bardzo duża różnorodność, mieszkam w uk wiec tutaj wszystko jest dostępne. Próbowałyśmy już jabłka, banany, gruszki, brzoskwinie, morele, maliny, borówki, winogrono, mango, melona, ananasa. Ja daje jej kaszkę 8 zbóż albo kleik kukurydziany bądz ryżowy.

Gość gość
W Polsce też wszystkie owoce są dostępne, wiesz? o_O

Gość gość
miałam na myśli to że tutaj owoce są dostępne cały rok, nie ma czegoś takiego jak sezon na truskawki czy na maliny. Tutaj są cały czas.

Gość gość
Tak,oczywiscie w uk to caly rok rosna na krzakach:o ale z ciebie tepota,ktora sie wywyzsza bo mieszka za granica:o wyobraz sobie ze u nas tez sa dostepne swieze truskawki caly rok. Ale sama ich nie tknelabym a co dopiero malenkiemu dziecku. Wole kupic mrozone sezonowe. Bo ty chyba nie wiesz co znaczy owoce sezonowe:o