Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjżżż

Problem z sąsiadami

Polecane posty

Gość jjjżżż

Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać otóż od ponad pół roku razem z narzeczonym wynajmujemy mieszkanie mamy roczne dziecko. Sasiedzi często wzywają na nas policję że w domu jest głośno , odbywają się imprezy , libacje i bóg wie co jeszcze. Oczywiście są to kłamstwa ja nie piję alkoholu a narzeczony to abstynent. Policję wzywają sądzie co mieszkają pod nami wszystko im przeszkadza dochodziło nawet do sytuacji że facet przyszedł o 20:00 żeby tak nie hałasować bo my tynk na głowę leci. W ten dzień był u nas mój 7 letni siostrzeniec.Jestem bezkonfliktowa więc powiedziałam siostrzeńcowi żeby tak nie "Szurał" tymi samochodzikami ale wiadomo jak to jest z dziećmi. po 22 dosłownie 15 minut po była interwencja policji że w mieszkaniu odbywają się libacje. Za każdym razem wpuszczaliśmy policję do środka żeby sami zobaczyli że nic się nie dzieje. Policja nic z tym nie robi a podobno jeśli takie interwencje wyssane z palca się powtarzają to ten ktory zawiadamia bez podstawie będzie pociągnięty do odpowiedzialności. Co robić ? nie da się żyć :( byle co im przeszkadza i o ile by to były jakieś stare dziadki to jeszcze bym to zrozumiała ale to młodzi ludzie on jakieś 43 a ona góra 35 lat bezdzietni. Przyszło nawet pismo ze spółdzielni że sprawa zostanie skierowana do sądu , nastąpi eksmisja jeśli takie sytuacje będą się powtarzać bo napisali coś na nas do spółdzielni. Pismo przyszło do właścicielki ale ona wie jacy jesteśmy i wie że to wszystko bzdury. Dziecko lata po całym mieszkaniu w chodziku i wiadomo że to hałas ale policja nie przyjedzie jak powiedzą że dziecko hałasuje to wymyślają taki powód żeby przyjechali. Moja matka nie chciała wierzyć jak jej opowiadałam ile razy policja u nas jest do czasu aż przyjechała kiedyś do nas i w drugim pokoju oglądała komedię śmiejąc się przy tym godzina 22 :40 w drzwiach policja bo w domu podobno dzieją się cuda.Ile razy byli ? 8 góra 10 razy i za każdym razem wpuszczeni do mieszkania żeby sami zobaczyli jak wygląda sytuacja. Odnotowano za każdym razem że nic się nie dzieje ale oni nic z tym nie robią! nie ciągną ich do odpowiedzialności. 2 w nocy mały płakał nosiłam go na rękach po mieszkaniu i co ? policja.Tego nie da się wytrzymać. Kiedyś na kawie byla u nas właścicielka mieszkania i poszła do sąsiadki obok , kazałam jej wejść i sama powiedziała przy nas do właścicielki że ona mieszka za ścianą i nic nie słyszy a nawet jeśli to ma to kompletnie w dupie bo sama miała małego dziecka i wie jak to jest a ci co mieszkają pod nami nie mogą mieć dziecka , nie wiedzą jak to jest i pewnie zazdrość ich zżera. Co robić ? nie chcę się ciągać po sądach , zakładać spraw itd chociaż kiedyś w kłótni babsztyl powiedziała do mnie że ona nie widzi problemu aby ciągać się po sądach i chętnie znajdzie na to czas. To co powiedziała sąsiadka dużo tłumaczy że strzelą jak jasna cholera że ktoś ma dziecko , slyszy jak się bawi , śmieje , krzyczy itd a ona nie może mieć z mężem więc uwzięła się na nas ale co z tym robić ? to wszystko to gruba przesada

Gość gość
od ponad pół roku razem z narzeczonym wynajmujemy mieszkanie mamy roczne dziecko. xxx z narzeczonym??? chyba raczej z KONKUBENTEM!!!

Gość jjjżżż
dlaczego takie bydło bezdzietne nie rozumie ze inne ludzie chco i maja dzieci????

Gość gość
konkubent autorki raczej dziecka nie chciał, bo nie miał kasy ani mieszkania ani zamiaru, żeby się ożenić!

Gość gość
Ja bym na Twoim miejscu wyciszyla mieszkanie.