Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam o zdrowie pytam 007

sprawa spadkowa. prosze o krótka odpowiedź.

Polecane posty

Mój ojciec po rozwodzie z moją mama ożenił sie ponownie, z drugiego małżeństwa ma syna. Ojciec zmarł i w testamencie zapisał wszystko swojej żonie i synowi, mi natomiast zapisał spadek w wysokości tysiąca złotych. Czy moge ubiegac sie o zachowek? który byłby oczywiscie wiekszy niz tysiąc złotych?

Czy na sprawe bedzie miało wpływ ze naduzywam alkocholu i biłam ojca?

Gość kościówa
raczej tak, ale idź do prawnika, bo zawsze są niuanse

Gość pytam pytam   00007
ojca nie bilam to raczej on bił od najmlodszych lat moja psychike.

Gość gość
Tak nalezy Ci sie 1/3 zachowku po ojcu!Koniecznie idz do sadu z ta sprawa...jesli masz niskie dochody to sad nie wizmie od ciebie ani jednej zlotowki!K55

Gość kościówa
to masz przechlapane, adwokat weźmie kasę naobiecuje ci złote góry a sprawa jest przegrana, ty wyrodna córko :(

Gość gość
gosciu powyzej glupoty piszesz....!!!!!

Mój ojciec to było wiecznie pijane bydle które wlaziło mi do łózka w nocy jak skończyłam 13 lat :(

Gość pytanie pytanie pytaniaia 007
hmm czyli pomimo tego ze mam zapisane pieniądze w testamecie nalezy mi sie zachowek? na jakiej podsawie jesli moge wiedziec skoro spadek dostałam w postaci tego tysiaca?

Gość pytanie pytanie pytaniaia 007
tak czy nie?

Gość gość
Wstyd ale moja cala rodzina tlucze sie w sadzie o spadek po babci . Od 2006. Roku bez progresji do czasu zmiany adwokata . Nie wiem skad jestes ale warto zainwestowac jezeli sie chce miec zysk tak wiec polecam mecenasa Rajmunda kietlinskiego bardzo zna sie na tych sprawach masz tu numer 510 456 789

Gość gość
też myślę że do takich spraw najlepiej jest po prostu - zainwestować, no bo wiadomo, czasem trzeba - ale mieć spore wsparcie adwokata dzieki temu. U nas dzięki pomocy - www.adwokatfhfwarszawa.pl/uslugi.html udało się pomyślnie rozwiązać dwie sprawy spadkowe w rodzinie.

Ano należy Ci się, chyba że za życia szanownego ojca jakoweś darowizny od niego otrzymałaś. Jeśli nie, a spadek, który mama i syn otrzymują wyższy jest niż te 1000 zł, to możesz oczywiście żądać zachowku, należy Ci się połowa tego co dostałabyś z ustawy, a dostałabyś 1/3, czyli należy Ci się równowartość udziału 1/6 w tym spadku. Ale ta jak radzili poprzedni nie poradzisz sobie bez adwokata (unikaj tych nachalnie sie reklamujących) :P.