Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjeżdżam z rodziną w ciemno z tego chorego kraju. Wolę Anglię.

Polecane posty

Gość gość

Tak wolę te jebane Uk,co tak inni je pięknie zwą. W Polsce jest okropnie,a Twoje wysiłki idą na nic. Wraz z mężem od roku zbieraliśmy kasę aby wyjechać w tak zwane w ciemno,uczyliśmy się angielskiego. Kasy mamy 8500zł. Angielski w podstawie,raczej poradzę sobie ja przy załatwianiu spraw. Mam dość tego chorego kraju. Ci co tak wyzywają ludzi na emigracji to chyba w Polsce w chuj pieniędzy mają,bo inaczej by się tak nie wymądrzali. Mam nadzieję,że się uda. Wylot w sierpniu.

Gość gość
a dlaczego Anglia, jest kilka fajniejszych miejsc na ziemi ( panstw w Europie) sie wszyscy na ta Anglie uparli, nie dziwie sie Angolom ze zaczynaja miec dosyc, co za duzo to i swinia nie zje

Gość gość
Kraj w Europie, każdy jako tako język zna, ludzie są przyjaźni w Anglii i przyzwyczajeni do obcokrajowcow, pomocni.

Gość gość
i masz racje ,wyjezdzaj , niby tak kazdy zle mowi o UK ,ale lepsze zycie jest,jak zapracujesz nawet za miimum ,to stac Cie a zycie ,nie mowie ze najdrozsze ciuchy ,ale jedzenie mimo tego ze podrozalo,to kosmetyki ,ubrania no george -na to Cie bedzie stac. Tutaj duzo pieknych rzeczy mozna zdobyc bo ludzie daja za free,patrz gumtree. Do jakiego miasta wyjedzacie?? Ach pokoje sa drogie ,ogolnie czynsz ,ale lepiej nc w pl powodzenia

Gość gość
Z taka kasa i jezykiem, to sa male szanse za wam sie uda. Juz nie takie kozaki tu przyjezdzaly. Poza tym odrazu z cala rodzina to juz jest blad na starcie. Ludzie zrozumcie jedno, ze tejAnglii jaka macie w swoich wyobrazeniach to juz dawno nie ma.

Gość gość
w sumie macie racje , jedzcie wszyscy do Anglii to przynajmniej w kraju gdzie ja mieszkam jest w miare spokojnie, nie slyszy sie kurwa urwa na kazdym rogu ulicy

Gość gość
A panience coś nie pasuje? To wypad z tematu.

Gość gość
Wlasnie bardzo mi pasuje ze wszyscy obieraja kierunek Anglia, przeciez pisalam:)

Gość gość
Do autorki tematu: Bylas wogole juz tutaj, mieszkalas jakis dluzszy czas, ze tak jestes podjarana UK? Bo z tego co piszesz to widac ze porywasz sie z motyka na ksiezyc.

Gość gość
jeedzcie ,ale najpierw bez dzieci . bo jak chcesz pojsc do pracy ? z dzieckiem?

Gość gość
autorka mysli ze wysiadzie z samolotu pomacha 8500zeta i zaraz na lotnisko przyjada odpowiedni ludzie i zawioza ich do socjalnego mieszkania a dzieciom przedstawia z marszu nowa szkole :)

Gość gość
Już oszołomy siadają na autorkę. Ja kurwa tak kurwa :) wyjechałam z rodziną tak rok temu. Mało tego mieliśmy tylko 6tys.zł :P I jakoś minął rok a ja szczęśliwa jestem. I nie ruszam się z tej waszej pojebanej,okropnej,nudnej.biednej Anglii :) Głowa do góry dla innych. A te leszcze niech wracają do Polski jak nie potrafią żyć na emigracji i im tak źle,nie wspominając,że nowo przybyłych traktują jak ścierwo,aż wstyd za was. Bardziej wstyd za was niż za kogoś kto by pomachał 8500 zeta na lotnisku .

Gość gość
Ja to mysle ze jeszcze alko % ja trzymalo po weekendzie :)

Gość gość
Aż śmiać mi się chce z oszołomów. Mało tego uwaga ja sprzątam !!!! Sprzątam!!!! Pewnie jako pierwsza tutaj mam taką pracę bo inne koleżanki to biznes w Uk prowadzą a do tego im źle w tym syfie :) Nara leszcze. Nowo przybyłym powodzenia :)

Gość gość
Do tej powyzej. X Taka kozaczyna jestes to moze pomoz swojej kolezance sie rozkrecic w UK.

Gość gość
Sprzatasz i dasz rade w rekawicach pisac na kompie, przehoojowa z ciebie :D

Gość gość
My tak w czerwcu wyjechaliśmy z 2 dzieci. Żyjemy! O dziwo żyjemy ! :) A dzieci są całe i mają pewne szkoły. Po co te wścibskie kom? Nic dziwnego,że każdy woli być z dala od drugiego Polaka jak tu taka Patologia siedzi.

Gość gość
Siedze za granicą 5 lat i trzymam się z daleko od Polaków. Jedynie tu na forum wejdę,na którym aż czuć patologią i chamstwem. Ci ludzie tutaj wyżej uważają się lepszych za ludzi pokroju autorki ,albo za ludzi którzy nie znają angielskiego. Ale tak nie jest. To są żałośni ,okropni ludzie którym się w dupach za mocno poprzewracało na emigracji. Żal tylko dzieci,że takie puste łby je wychowują. Pozdrawiam

Gość gość
Ale śmierdzi patologią :( I takie byle co siedzi za granicą i się podnieca. Zamiast pouczyć się trochę kultury w stosunku do drugiego człowiek. Autorko jedź,dasz radę. powodzenia.

Gość gość
Chyba lepiej jak jest krytyka i trzezwe spojrzenie na sprawe, niz slodkie pierdzenie jak tutaj uprawiaja niektorzy zadurzeni tym UK. Nawiazcie kontakt z autorka i pomozcie jej wystartowac, zobaczymy wtedy jaki bedzie odzew. To ze mieliscie farta i moze wam sie "udalo" w waszym mniemaniu wcale nie znaczy ze jej sie uda.

Gość gość
Siedze za granicą 5 lat i trzymam się z daleko od Polaków nie posraj sie bo ja siedze za granica .... na jesien bedzie juz 20 lat i wiem ze jechac w ciemno nie majac mieszkania pracy szkoly dla dzieci to skrajna glupota , autorka mysli ze wszystko zalatwi w przeciagu 24 h ?? mysli ze jak ma 8500zl to kupi na lotnisku gazete i znajdzie za pare godzin mieszkanie aby moc dzieci spac polozyc?? a z rana przebiegnie sie do pobliskiej szkoly i wszystko do reki zalatwi??? a na trzeci dzien pewnie znajdzie prace :) no prosze wytlumaczcie mi jak to jest , no chyba ze w Anglii tak jest ! to przepraszam, ja w Anglii nie mieszkam

Gość gość
Ja pisze z niemiec Sama mam studia i polskie i niemieckie, oczywiscie staraja sie we mnie zainwestoeac nowych polakow nie slyszalam nowi polacy = slazacy = niemcy

Gość gość
slazacy - niemcy

Gość gość
Dla nowych w UK juz nic nie ma !

Gość gość
szukaj mieszkania ,pracy,szkoly dla dzieci przez internet i nie kieruj sie glupimy wypowiedziami. My wUK jestesmy juz ponad 10 lat i naprawde jest duzo prostrze zycie niz w Pl.powodzenia.

Gość gość
no tak sie rozszczekaly , tak bronily autorki a nie potrafia odpowiedziec mi na zadane pytania dot. wyjazdu w ciemno do UK

Gość gość
Wyjazd 10 lat temu, a wyjazd dziś to skrajne roznice

Gość gość
"My wUK jestesmy juz ponad 10 lat i naprawde jest duzo prostrze zycie niz w Pl.powodzenia." Co za glupie slodkie pierdzenie znowu. Kobieto a skad ty mozesz wiedziec jak jest teraz dla nowo przybylych? Skoncz nakrecac te pierdoly, bo widac ze wogole nie masz o tym pojecia.

Gość gość
szukaj mieszkania ,pracy,szkoly dla dzieci przez internet HA ! czyli tez radzisz aby autorka najpierw zalatwila sprawy z Polki przez internet a pozniej jechala:) czyli to juz nie bedzie w ciemno, czy moze masz na mysli ze po wyjsciu z samolot ma udac sie do pobliskiej kafejki internetowej i na miejscu szukac przez internet? to wtedy mozna powiedziec ze jedzie w ciemno

Gość gość
Dla tych ktorzy mnie atakuja ,ze jest inaczej niz 10 lat temu... Wiec moze faktycznie macie czesciowo racje. ale praca jest ,co chwilke sa nowe ogloszenia . wyobraz sobie ze szukalam ostatnio opiekunki do dziecka , i o dziwo ciezko mi bylo znalesc kogos do opieki, bo faktycznie osoby calkowicie nieodpowiedzialnej smierdzecej patologia nie ma pracy.