Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy można zajść w ciążę na tabletkach?

Polecane posty

Gość gość

Hej, ok kilku lat biorę logest. 4 dni temu nie dostałam krwawienia z odstawienia. Czy możliwa jest ciąża przy regularnym braniu tabletek? niby wiem, że teoretycznie tak, ale czy znacie choć jeden taki przypadek? Jeżeli zaszłam, to czy tabletki, które brałam przez ten czas nie zaszkodzą dziecku? Proszę o pomoc.

Gość gość
nie znam nikogo kto zaszedł w ciążę biorąc prawidłowo tabletki. a mam porównanie, bo jestem rejestratorką medyczną. oczywiście wiele dziewczyn twierdzi, że brała jak trzeba, dopiero potem się okazuje, że zapomniały tabletki, że brały inne leki, wymiotowały itp.

Gość gość
Nie wymiotowałam, a wahania wynosiły maksymalnie +/- 1 godzina. Patrząc na współczynnik Pearla skuteczność 99,7% przy prawidłowym użyciu, czyli jakieś ryzyko jest. Test wychodzi negatywny, ale boję się iść do ginekologa :( Nie wiem, czy brać kolejne opakowanie teraz? A ktoś się orientuje, jakie mogą być powikłania dla dziecka?

Gość gość
powikłań dla dziecka nie ma, ale nie znam nikogo kto przy prawidłowym stosowaniu by wpadł

Gość gość
Zrób betę, jesli byś była w ciąży to już wyjdzie. A nigdy nie słyszałaś o tym, że krwawienie z odstawienia może nie wystąpić i wcale nie oznacza to ciąży?

Gość gość
Nie znam nikogo, u kogo by nie wystąpiło krwawienie z odstawienia. W ulotce jest niby napisane, że do lekarza trzeba się udać, jak 2 razy pod rząd nie wystąpi krwawienie i że ryzyko ciąży jest b. małe. No ale jednak jest :( Co to jest beta??

Gość gość
To czytaj ulotkę, a nie szukaj po tym czy kogoś znasz czy nie :O Skoro w ulotce jest taka informacja i lekarz też o takich rzeczach powinien powiedzieć, to tym się kieruj. Idź do laboratorium zapłacisz ok 30 zł i zrobią ci betę z krwi. Beta hCG to poziom hormonu w krwi, po jego wysokości można określic czy ktoś jest w ciązy.