Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to możliwe, że będąc w USA nielegalnie można tam pracować legalnie?

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest, że ludzie wyjeżdżają na wizy turystyczne a potem tam zostają i pracują odprowadzając podatki? przecież są nielegalnie:O I jak niektórzy siedzą po 15 lat nielegalnie i wynajmują czy kupują domy? To chyba w USA jest to prawo jakieś dziurawe

Gość gość
podatki swoją drogą a prawo imigranckie swoją i słusznie, bo jak już ktoś pracuje to niech odprowadza podatki :)

Gość gość
nie no jasne, ze niech odprowadza podatki z tym sie zgadzam i to jest całkiem logiczne, ale nie rozumiem jak ktoś kto przebywa w kraju nielegalnie może legalnie pracować, legalnie wziąć kredyt na zakup domu itp? Zawsze myślałam, że będąc nielegalnie w danym kraju nie możesz żyć jak normalny obywatel. Byłam raz w szpitalu w jednym z krajów skandynawskich (a nie pracowałam tam) i lekarza mało co śmiechem nie zabiłam jak mi wyskoczył z tym, że mam się nie obawiać, że policji nie zawiadomi że jestem nielegalnie:D Nie wiedział, że Polska jest w Unii:O No a w stanach wychodzi na to, że można sobie być nielegalnie i robić wszystko legalnie. To po uja im te przepisy o nielegalnych emigrantach?