Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze o rade w sprawie schizofrenii. pilne!

Polecane posty

Gość gość

w nowej pracy pracuje od niedawna (2 miesiące) wczoraj rozmawiałąm z koleżanką przy winku i mi powiedziala, że dziewczyna, z którą dzielę biurko ma zdiagnozowaną schozofrenię. czytam od wczoraj o tym na rónych forach i jestem przerażona. jak to jest naprawde?

Gość gość
srak

Gość gość
dodam, że sama nic niepokojącego nie zauważyłam

Gość gość
a jak sie zachowuje na codzien? niesmiala czy otwarta? ciekawia mnie takie osoby moze sama mam schiza

Zależy, jaki typ schizofrenii u niej zdiagnozowano. Irytuje mnie to stereotypowe podejście do osób chorych psychicznie. Ja nie miałabym żadnego problemu pracować razem ze schizofrenikiem, ba, mogłabym się nawet z nim przyjaźnić. Nie przeraża mnie to.

Gość gość
a mnie przeraża włąśnie, dlatego,że nie wiem czym to grozi

Gość gość
wlasnie taka spokojna, cicha , zamyslona. ja duzo gadam wiec mi to nie przeszkadza wrecz mi sie fajnie z nia pracuje uupelniamy sie

Mój przyjaciel ma schizofrenię paranoidalną i jakoś mnie nie zadźgał nożem przy możliwej okazji. Nie przesadzajcie. Poczytajcie trochę na ten temat.

Gość gość
czytalam wlasnie na forum i ludzie sie wypowiadaja,ze maja halucynacje i widza np zwloki albo inne rzeczy

Gość gość
Jak bierze regularnie leki to zachowuje się jak zwykły człowiek, jak ja i Ty. Nie masz się czego obawiać

Gość gość
A skąd masz pewność że ma ta schizofrenie? Wątpię żże mając tak ciężka chorobę dala by rade tam pracować.

Gość gość
vikernes, latwo Ci mowic.. od 3miesiecy mam nowego faceta, powiedzial mi, ze choruje na depresje i musi brac codziennie przed spaniem leki, tzn. lyka jedna tabletke. ostatnio wpisalam jej nazwe w google i bylo tam napisane, ze to lek na schizofrenie i ze nie mozna go laczyc z alkoholem, a on to czasem robi... co robic? :(

Gość gość
To oznacza że twój facet jest strasznie nie odpowiedzialny.

Gość gość
Jeżeli dziewczyna jest poddana leczeniu psychiatrycznemu (tj. tabletkami) to nie będzie mieć żadnych objawów. A skoro chodzi do pracy to chyba jej zależy, żeby być zdrową. I odpowiedź do: gość dziś : Niektóre leki na schizofrenię także leczą depresję. Zależy od objawów depresji. A jak nie wolno łączyć z alkoholem to pilnuj swojego faceta, żeby nie łączył. I tyle :-)