Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko utyka na lewa noge a lekarze rozkladaja rece

Polecane posty

Gość gość

witam,moja 4letnia córka utyka od ok miesiąc na lewą nozke, rtg stopy prawidłowe,usg bioderek w normie,badania w normie,crp podniosło się z 0,25 do 2,56 ale dalej w normie,córka przez ten miesiąc miała założone dwa razy szyne ale nic to nie dało,w sumie lekarz założył szyne ale tak naprawde niewiedzac co jej jest,chodzi od miesiąca na lewym boku stopy(dot. lewej stopy),kilka kroków zrobi i płacze że ją boli nóżka,tak więc kończy się to tym że córkę muszę nosić nawet do łazienki,dostała dziś skierowanie z przychodni od pediatry na oddział do szpitala żeby porobili jej badania,na izbie przyjęć zrobili tylko badanie krwi i odesłali nas do domu.niewiem co już mam robić,nie mogę przecież wiecznie jej nosić,a takim chodzeniem zniszczy sobie nożke

Gość gość
Spróbuj iść z córką do reumatologa. Miałam problem z moim 2 latkiem, super zajęli się nim w szpitalu, od razu wysłali na konsultację do reumatologa, Pani Profesor rzetelnie ziagnozowała synka, na szczęście było to naciągnięte ścięgno, ale w przypadku nieustąpienia objawów miałam iść do ortopedy - miałam skierowanie do szpitala.Musiałam przez tydzień podawać syropek Ibum przeciwzapalny. A Twoja córka staje na paluszkach ? Jeśli nie może stanąć na palcach, to może to być objaw zapalenia stawu biodrowego - tak mówiła reumatolog. Kurczę, miesiąc czasu to naprawdę długo, może idź do innego lekarza.

Gość gość
z wyników badań i usg wyszło że zapalenia żadnego nie było,jutro mamy ponownie jechać na izbę przyjęć bo będzie reumatolog,na palcach staje,a chodzi jedynie na boku stopy,Syrop nurofen brała i nic

Gość gość
No to b. dobrze, że jutro będzie reumatolog, może w końcu zdiagnozuje. Mi powiedział, że jak syrop nie zadziała, i nie będzie poprawy, to prawdopodobnie jakieś leki sterydowe wprowadzą, ale na szczęście obyło się, tylko u mnie nie trwało to m-c, a parę dni, i synek miał sztywną prawą nóżkę i utykał, a spowodowało to bieganie do tyłu podczas zabawy - obciążenie pięty i ścięgna - a podejrzewali zapalenie stwu biodrowego. Powodzenia i zdrówka córci życzę. A i zaleceniem było całkowite leżenie dziecka w łóżku, a wytłumacz to 2 latkowi.

Gość gość
witam ponownie,od piątku jesteśmy w szpitalu,córka mało co już chodzi..,robili jej badania krwi,moczu,kal,rtg klatki piersiowej,rtg prawej stopy dla porównania,ekg,wyniki które już są to są w normie,na przeciwciala trzeba czekać do miesiąca,jutro albo pojutrze mają nas wypisać...ale to i tak nierozwiazuje naszego problemu,bo w dalszym ciągu nie wiadomo co córce jest i dalej muszę ją nosić:(może poradzicie nam jakie badania zasugerować lekarzom?:( dziwna sytuacja jest jakaś w tym szpitalu,ponieważ do wszystkich obchod przychodzi tylko nas omija

Gość gość
witam ponownie,od piątku jesteśmy w szpitalu,córka mało co już chodzi..,robili jej badania krwi,moczu,kal,rtg klatki piersiowej,rtg prawej stopy dla porównania,ekg,wyniki które już są to są w normie,na przeciwciala trzeba czekać do miesiąca,jutro albo pojutrze mają nas wypisać...ale to i tak nierozwiazuje naszego problemu,bo w dalszym ciągu nie wiadomo co córce jest i dalej muszę ją nosić:(może poradzicie nam jakie badania zasugerować lekarzom?:( dziwna sytuacja jest jakaś w tym szpitalu,ponieważ do wszystkich obchod przychodzi tylko nas omija

Gość gość
U mnie jest to samo od miesiące synek utyka i lekarze nie wiedzą o co chodzi.

Gość Anka

Proszę sprawdzić powięzi mięśniowe  u dobrego rehabilitanta. One często nie wychodzą w badaniach a bolą i uniemożliwiają ruch. Pozdrawiam.