Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nbhyujka

co to za owad mógł mnie ugryźć??

Polecane posty

Gość nbhyujka

Kosiłam trawę w pewnym momencie w dłoń coś mnie ugryzło. Rękę miałam za sobą i nie widziałam dokładnie co to było, zdążyłam tylko zobaczyć że było to coś wielkości kilku centymetrów i wydaje mi się że było czarne ale tego już nie jestem pewna. Strasznie to buczało i brzmiało jak odgłos bombowca. Ból był straszny, czułam jakby ktoś mi wbił gwoździa i wiercił nim w ręce, okropnie bolało i piekło. Musiałam usiąść bo miałam mroczki przed oczami. Po 20 minutach ból zszedł i została malutka kropka i bardzo mała opuchlizna w miejscu ugryzienia. Na drugi dzień po południu dłoń zaczęła mi bardzo puchnąć, nie mogłam spać całą noc bo strasznie bolało. Do tego doszło strasznie swędzenie i lekka gorączka. Trwało to dwa dni i zaczęło powoli schodzić po maściach. Teraz jedyne co mi zostało to mała czarna kropka w miejscu po ugryzieniu. Zastanawiam się co to było, z tego co czytałam po osach czy pszczołach pojawia się od razu opuchlizna. Czy ktoś wie co to mogło być???

Gość gość
pewnie końska mucha. bardzo boli i długo sie goi ich ukąszenie a swędzi strasznie.

Gość nbhyujka
Końska mucha już kiedyś mnie ugryzła ale one nie są takie duże jak to coś mnie pogryzło i nie bolało mnie tak bardzo. Po ugryzieniu końskiej muchy czułam ból i swędziało ale to nie było tak strasznie jak po tym czymś.

Gość nbhyujka
ok, chyba masz rację, to mogła być końska mucha, teraz przeczytałam objawy ugryzienia i wszystko się zgadza. Może kiedyś to nie końska mucha mnie ugryzła.

Gość gość
ale konskie muchy nie są takie duże. Może to szerszeń był?

Gość nbhyujka
no właśnie nie są tak duże :O widziałam teraz ich zdjęcia i to małe muchy a kiedyś pamiętam, jeszcze jak byłam mała to jednak muchy końskie mnie pogryzły bo przypomniałam sobie jak babcia mówiła mi że to te muchy właśnie.

Gość nbhyujka
ale szerszenie nie są czarne a mi się wydawało że to było czarne i podłużne. A ból po prostu straszny.

Gość gość
moze krowa jakas

Gość nbhyujka
ha ha zabawne :P