Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwaitek

Patologiczna rodzina

Polecane posty

Gość Kwaitek

Mam bliskiego przyjaciela, który pochodzi z patologicznej rodziny. Jest całkowcie zdominowany przez matkę, która zawsze chciała mieć dziewczynkę. Brzmi jak stary zart, ale taka prawda. Kobieta potrafi mu to wypominac, teraz kiedy ma juz 21 lat. Kiedys jak kupowała mu ubrania, pytała sie o bieliznę dziewczeca w jego rozmiarze. Ojciec jest całkowcie poszłuszny matce i co zoan wymysli, ojciec to wprowadza w zycie. Co ciekwawe ta kastracja psychiczna przenosi sie na jego zycie, wyglada jakby go ktos cpał estrogenami, ale nie ma ciagotów do facetów. Chlopakowi pare miesiecy temu udało sie wywalczyc to zeby matka mu nie myła głowy. Pare razy matka mu zabrala dowód osobisty, pierwszy raz po tym jak go sobie wyrobił, a ostatnio jak nie spodobal sie jej temat wyjazdu naukowego na studiach, Po wielu trudach namówiłem go zeby poszedł do psychiatry, nie będe się z tym krył, że ten pomysl był pod wpływem moich doswqidczen zyciowych, bo sam mam dwie diagnozy (zaburzenia osobowosci zdiagnozowane przez 3 psychiatrów i depresja zdiagnozowana po 10 minutach walki pani doktor z komputerem...) Poczatkowym porblemem było to ze matka zabraniała mu chodzic do psychiatry, ale pod moim wpływem (byłem upierdliwy) po porstu poszedł i sie zapisał bez jej zgody. NFZ, NFZetem wiec chłopak czeka na swoją kolej, tylko ze teraz pojawia sie kolejny porblem, mianowicie Rodzinka wymyslila ze ma schudnac. Chłopak ma 183cm 72 kg wagi ma wazy troche ponad 50 kg. Mój przyjaciel uwaza ze jedyne co mu moze pomóc to podajdanie, tak by rodzinka nie widziała. Jak mogę mu pomóc ? Rodzina sie nad nim znęca, nie mają prawa, doradziłem mu by połozył lachę na te ograniczenia i jak zabronia mu jesc, to zeby powiedział rodzicom by zadzonili na policje. Co jeszcze mogę zrobić ?

Gość gość
Może poszukaj jakiś telefonów zaufania, oni dadza Ci wskazówki gdzie sie skontaktować. Nie znam sie na tym, ale moze sa jakies przepisy, które by mu pomogły. A nie ma opcji aby sie wyprowadził z domu? w koncu jest dorosły, i najlepszym rozwiazaniem byłoby odciecie sie od nich

Gość gość
Prowo