Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

usg dopochowe

Polecane posty

Gość gość

Czy po 7 tygodniach od ostatniej miesiączki, usg dopochwowe może na 100% potwierdzić lub wykluczyć ciąże?

Gość gość
raczej tak, chociaż może nie wykazać czy serce juz bije

Gość gość
Chodzi mi wyłącznie o potwierdzenie ciąży lub jej wykluczenie

Gość gość
oczywiscie ze wykryje

Gość gość
100%?

Gość gość
Nie na 100%, bo jeśli miałaś np owulację z opóźnieniem (i do zapłodnienia wyszło później niż przy normalnych cyklach), to może być za wcześnie, choć prawdopodobieństwo takiego przypadku jest małe. Jeśli chcesz potwierdzić ciążę, to masz testy z krwi.

Gość gość
A jak długie masz cykle i czy regularne?

Gość gość
Robiłam w piątek z moczu, wyszedł negatywny. Dzisiejszy też negatywny. Chociaż może warto zrobić bete..

Gość gość
Od stycznia mam dość tegularne tj. 30-31 dni.

Gość gość
wydaje mi się, że po 7 tygodniach od ostatniej miesiaczki test można uznać za wiarygodny

Gość gość
u mnie usg wykryło ciąże w 5 tygodniu. a dokładnie 4tyg i 3 dni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. oczywiście serducho na tym etapie nie biło nie było nawet zarodka - ale był maleńki pęcherzyk ciążowy. zależy od sprzętu jak ktoś ma dobry sprzęt a nie stary w szpitalu to wykryje, a w 7 tyg to juz mysle, że wszędzie wykryje i moze nawet być już serce choć nie na 100% w 7 tyg leżałam w szpitalu i robili mi usg - biło serce. ( ale nie dali mi posłuchać świnie :P )

Gość gość
jak testy negatywne zrób bete możliwe ze hormonu jest tak malo jeszcze w moczu że jest jedna krecha u mnie beta pokazała ciąże jakoś w 31 dniu cyklu...

Gość gość
Rzeczywiście świnie! :D A rozpulchniona macica może być z powodu spóźniającego się okresu?

Gość gość
Ja mam dziś już 44 dzień cyklu..

Gość gość
a obserwowałas wcześniej macicę, że wiesz, że jest rozpulchniona?

Gość gość
Ginekolog stwierdził, że jest rozpulchniona i miękka. Po czym zrobił usg dopochwowe i stwierdził, że ciąży to on tu nie widzi.

Gość gość
co do tej macicy to też tak miałam, podobno to oznaka ciąży, ale jakos w ciąży nie byłam

Gość gość
oj sory na takich rzeczach jak rozpulchniona macica się nie znam mimo, że jestem w 30tc :D

Gość gość
i u Ciebie była to rzeczywiście oznaka spóźniającego się okresu?

Gość gość
a no to ginekolog chyba wie co mówi :)

Gość gość
tak, co prawda nie spóżniał mi się nie wiadomo ile, bo tylko dwa dni (a wiem kiedy miałam owu, bo byłam na podglądzie), ale okres w każdym bądz razie dostałam

Gość gość
Rozumiem. Mi się już spóźnia drugi tydzień.. Dziś byłam u gina i powiedział mi to, co napisałam wyżej. Chyba już schizuje bo wiem, że na ciąże jest za wcześnie i za wszelką cenę szukam potwierdzenia, że po 7 tygodniach od ostatniej miesiączki można na 100% wykluczyć ciąże. Początkowo ginekolog chciał mi przepisać skierowanie na bete po czym stwierdził, że zrobi usg i będzie to jasne. No i finalnie skierowania nie dostałam.. Ale mam się zgłosić za 2 tygodnie do Niego.

Gość gość
a moze pozamaciczna albo coś? zrób bete

Gość gość
zrób prywatnie bete co za problem?

Gość gość
to lepiej zrób betę. na to nie trzeba skierowania. a co usg to kiedyś mi gin powiedział, że ciąże widać jak stężenie beta hcg wynosi więcej niż 1000 mIU/ml. być może u ciebie było za niskie, bo ci się owu przesunęła? a tak z ciekawości chcesz czy nie chcesz być w ciąży?

Gość gość
Nie chce, a raczej nie mogę. Dzidziuś to coś pięknego, ale w odpowiednim czasie. Z moim chłopakiem uprawialiśmy co prawda tylko petting, testy wychodzą negatywne. Nie wiem mimo wszystko jak duże jest prawdopodobieństwo.. Martwie się.

Gość gość
Skoro nie współżyłaś to jaka ciąża? Od dotykania się nie zachodzi. Weź się nie wkręcaj.

Gość gość
Jasne, że nie zachodzi. Zaczęłam się nakręcać kiedy ginekolog powiedział o przypadkach dziewczyn, które nie współzyły, a zaszły w ciążę. Zacytuje pana ginekologa 'nie potrzeba stosunku żeby zajść w ciążę'.

Gość gość
Jasne, rozumiem że facet doszedł potem włożył palce w spermę i wsadził tobie do pochwy. Jeżeli tak nie było to nie ma opcji ciąży. A co do usg to u mnie w 6t4d -na usg było widać wyraźnie zarodek z bijącym sercem. Tak więc jaka ciąża? Weź odpuść sobie nawet pieszczoty, bo zwariujesz.