Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ziumziak

Uczelnia Łazarskiego?

Polecane posty

Gość Ziumziak

Zastanawiam się nad złożeniem dokumentów na Łazarskim, ale który kierunek jest bardziej przydatny w przyszłości: Stosunki międzynarodowe czy finanse i rachunkowość? jaki jest program zajęć?Dowiedziałam się, że trwa rekrutacja i chciałabym jeszcze zdążyć....

Gość gość
Większość prywatnych uczelni to z reguły dno. Idź na państwową, jest jakiś poziom, bo nie przyjmują każdego, kto zapłaci...

Gość Ziumziak
Niestety nie dostałam się na żadną z kilku uczelni państwowych, na które składałam papiery, a nie chciałabym mieć roku" do tyłu", dlatego zastanawiam się właśnie nad złożeniem dokumentów na Łazarskim. Pytałam - muszę się zapisać i złożyć dokumenty najlepiej do połowy sierpnia, więc pozostało mi już mało czasu. Niestety nie mam na tej uczelni żadnych znajomych i nie mogę się nikogo poradzić. Podobno mają bardzo dobrą kadrę naukową i dobrą renomę...Czy ktoś jest w stanie mi podpowiedzieć, który kierunek mam wybrać?

Gość gość
I uwazasz, ze idąc na byle jaka uczelnię nie będziesz mieć roku do tylu?! Nie jest powiedziane, ze trzeba iść na studia w konkretnym wieku. Lepiej spedz rok przygotowując się i zdawaj jeszcze raz.

Gość gość
Skoro masz "komfort" wyboru kierunku na jaki chcesz iść prywatnie, a nie na ten co sie dostaniesz, to czemu nie wybierzesz pod katem siebie tylko pytasz na forum? Zastanow sie na czym dasz rade i czego chcesz sie uczyć. Chociaż ja mam trójkę bliższych znajomych studiujących na uczelniach prywatnych i u nich zaliczenie polega na tym ze przychodzi, widzi profesora po raz pierwszy na oczy, profesor daje kartkę tekstu i mówi "pani to przeczyta i przyjdzie za 15 min". I po zaliczeniu.. W większości studiują po to zeby mieć wykształcenie wyższe, nawet maja w dupie jaki kierunek bo np juz maja prace gdzieś zalatwiona

Gość Bondziorno Amigo
Ja akurat jestem na prawie na Uczelni Łazarskiego. To co wyżej napisałeś/aś nie jest na szczęście na wszystkich prywatnych. W ciągu 5 lat nie zdarzyło mi się, aby wykładowca w taki sposób zaliczył mi zajęcia. Musiałam wkuwać czasami nocami, aby uzyskać chociażby tę trójkę!a i tak czasami było 2 i musiałam przystępować do poprawki i egzaminu komisyjnego. Na studiach jest łatwo, ale jak chodzisz na zajęcia, zaliczasz kolokwia, wejściówki w określonym terminie i nie przeszkadzasz na zajęciach...Każdy wykładowca chce Cie czegoś nauczyć, tak byś w przyszłości mógł wykorzystać tę wiedzę. Uwierz mi nie jest tak łatwo studiować- może tez dlatego, że to prawo, ale słysząc moich znajomych, że zaliczają zajęcia bez nauki to, aż mi się śmiać chce i łapie się za głowę, co Oni wygadują. Niestety lub "stety" trzeba się przyłożyć i poświęcić czas by uzyskać wykształcenie wyższe.

Gość gość
Ja jestem z kolei na Administracji na 3 roku i szczerze powiem, że pomino tego, że uczelnia jest mega prostudencka i świetnie się tam studiuje to wiele nocy zarwałam, żeby zdać egzaminy w sesji. Zobacz tutaj jest dużo info http://study4u.eu/uczelnia/62-uczelnia-lazarskiego może komuś sie przydadza :) pozdr!