Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak na karuzeli

Zawroty głowy podczas snu

Polecane posty

Gość Jak na karuzeli

Hej, przezyłam dzis cos strasznego. Bardzo kręciło mi się w głowie, świat wirował podczas snu... myślałam, że śnie, ale przebudziłam się i czułam sie okropnie... Myślałam, że to przez spanie na wysokiej poduszce (zawsze tak śpię i nic mi nie jest), więc połozylam się na innej, ale objawy nie ustąpiły. Rano miałam nadal kręcioła i zaczęło mi się robić źle po śniadaniu. W sensie odbijać. Głowa ciężka i też bardzo nieprzyjemnie daje się we znaki. Macie podobne doświadczenia?

Gość jak na karuzeli
wiem, że nie sen... napisałam, że się przebudziłąm i dalej się tak czułam.. jest lepiej, ale nadal mam ciężką głowę i dziwnie się czuję

Gość gość
do lekarza, zawroty głowy mogą być objawem chorób neurologicznych albo laryngologicznych ewentualnie mogą być spowodowane problemami z kręgosłupem.ale żeby sie przekonać niezbędny jest szereg badań. Ciężka głowa powiadasz? Ja tak miałam ok 3 miesięcy. Czułam sie dziwnie, tak jakbym rano napiła się wódki na czczo, głowa taka ciężka i w niej tak dziwnie ale ja byłam zdiagnozowana i mnie było łatwiej to znosić. Ale było strasznie

Gość jak na karuzeli
a co było u Ciebie przyczyną? ja właśnie też muszę iść do lekarza. Podejrzewam też ciążę, ale nie mogę zrobić testu, bo jestem na lekach ginekologicznych, które podważają wiarygodność (nie szkodzą ewentualnemu dziecku). Byłby to niespełna 3 tydzień, ale chyba za wcześnie na takie objawy... Miałam problemy z kręgami, kiedy byłam nastolatką. może powróciła dolegliwość.. ech nienawidzę lekarzy, mam na ogół słabe doświadczenia

Gość gość
nie sugeruj sie moją diagnozą bo to nie musi być to samo :). U mnie na zasadzie wykluczenia innych chorób zdiagnozowali zapalenie nerwu przedsionkowego. Miałam "karuzel" 2 miesiące. Potem było ok a potem był nawrót objawiający się "ciężką i dziwną" głową. Okropne schorzenie ale teraz jest już dobrze. Czasami mam dziwne odczucia ale brany doraźnie torekan pomaga. Ja prze prawie dwa lata spałam tylko na prawym boku bo kazda próba położenia sie na lewym boku prowokowała zawroty, miałam problemy z prawym nerwem przedsionkowym i tak to działało

Gość jak na karuzeli
Rozumiem współczuje, ja po jednym dniu czuje się mega skołowana i mam nadzieję, że dziś w nocy będzie już normalnie. Ale taka karuzela jest uciążliwa...

Gość gość
ale do lekarza koniecznie ! Moja choroba choć paskudna w objawach generalnie -niegroźna ale z zawrotami bywa różnie :(

Gość jak na karuzeli
dziękuję! pójdę, pójdę. ja mam problemy z ciśnieniem tzn. jestem niskociśnieniowcem, a teraz mi ciśnienie w górę poszło i może to też od tego... jutro zapiszę się do rodzinnego, zobacze co powie, bo dzis juz niestety za późno :(

Gość gość
życzę zdrowia i w razie czego, trzymaj się :).Rozumiem cię bo wiem jak się czujesz. Oby to było coś niegroźnego :) 🖐️

Gość Cardevillo
Dnia 30.07.2014 o 13:26, Gość jak na karuzeli napisał:

dziękuję! pójdę, pójdę. ja mam problemy z ciśnieniem tzn. jestem niskociśnieniowcem, a teraz mi ciśnienie w górę poszło i może to też od tego... jutro zapiszę się do rodzinnego, zobacze co powie, bo dzis juz niestety za późno 😞

I co było przyczyną ?