Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest możliwe znalezienie opiekunki, która...

Polecane posty

Gość gość

co drugi tydzień miałaby przychodzić o 4:30 i tylko na 8 zaprowadzić dziecko do żłobka. Czy ktoś może miał taką sytuację ? Mam nóż na gardle, muszę podjąć inną pracę, no tonący brzytwy się chwyta ehh Praca jest w systemie dwuzmianowym 5-13 i 13-21... popołudnia bez problemu, tylko co z tymi porankami zrobić :o

Gość gość
jak dobrze zapłacisz to myślę,że bez problemu się taka znajdzie

Gość gość
jest możliwe, oczywiście. poszukaj wśród studentek pedagogiki w twoim mieście. musisz się liczyć z odrobinę wyższą stawką za godzinę niż w normalnych godzinach. 3,5 godziny bez zawalania zajęć dziennych? może być dużo chętnych. powieś ogłoszenia na uczelniach. sama studiuję na pedagogicznej uczelni i ludzie szybko rzucają się na tego typu ogłoszenia o pracę. a przynajmniej mają jakąś podstawową wiedzę. no i młode osoby będą bardziej chętne do pracy w takich godzinach niż drugi rodzaj opiekunek, panie w wieku emerytalnym.

Gość gość
Moim zdaniem znajda sie chetne, o ile mieszkaja w okolicy zeby nie platac sie w srodku nocy autobusami; tym bardziej ze tak naprawde ta opiekunka przyjdzie na 4.30, do 7 sobie jeszcze pospi, potem ubierze dziecko, da mu sniadanie i odprowadzi do przedszkola.

Gość gość
Co to znaczy dobrze zapłacisz ? Myślałam o 6-7 zł za h tak jak kiedyś płaciłam opiekunce nim poszedł do żłobka. Wiecęj nie dam rady :(

Gość gość
Nawet bez śniadań, jedyne co musiałaby zrobić to umyć buzię zmienić pampa po nocy i zaprowadzić do żłobka. 10-15 minut pieszo drogi.

Gość gość
Za 6zl na pewno nikt nie będzie zarywał nocki... Za takie godziny to przynajmniej 10zł/godz

Gość gość
U mnie nianka przychodzi na 6.00 6.30 zaprowadza dziecko na 7.00. Place 200zl mc. Niania mieszka blisko. Tez wiecej nie daje rady. Czasami zamiast zaprowadzic to odbiera. Dziecko 5 lat woec mowi co i jak niania ok.

Gość gość
7zł/godz to płaci się pełnoetatowej opiekunce w niedużym mieście. Za dorywczą opiekę i to jeszcze w środku nocy trzeba się zrywać to na pewno nikt się nie znajdzie.

Gość gość
200zł za godzinę opieki dziennie to ok - no i na 6 a nie 4:30:) Wychodzi średnio 20sni roboczych w miesiącu, więc 10zl/godz i to jest normalna stawka.

Gość gość
7 zł za malo

Gość gość
Trudno żebym niani pół wypłaty oddała...i jeszcze żłobek. 10 zł/h to mi się wogóle nie kalkuluje :(

Gość gość
no nie wiem, jakbym byla studentka i mieszkala blisko to perspektywa tych 28 zl dziennie za w sumie niewielki wysilek by do mnie przemowila. To jest 140 zl tygodniowo, 280 zl na miesiac podczas gdy nie musze sie tak naprawde zajmowac a jedynie wstac w nocy i dospac sobie u kogos na kanapie. Nie musze tez zarywac zajec a w sesji moge sie nawet pouczyc. Lepsze to niz przychodzenie po poludniu i rzeczywiste zajmowanie sie dzieckiem.

Gość gość
Mam sąsiadkę taką starszą, przemiła babeczka, ale czy ona da sobie radę z ubieraniem malca, znoszeniem wózka. Czarno to widzę, nie chciałabym mieć kobiety na sumieniu. A jak zostawię wózek na dole to mi go buchną nim dobrze zdąże odjechać spod domu...

Gość gość
Skoro Cię nie stać na opiekunkę to jej nie zatrudniaj - proste. Może niech za darmo siedzi z Twoim dzieciakiem, co? Tak by było najlepiej...

Gość gość
No i może mam sobie z dzieckiem pójść pod most co ? Nie mieszkam w warszawie i stawka 10/h to nieporozumienie trochę dla mnie...tutaj się w sklepie zarabia 5 zł/h.

Gość gość
Autorko ile zarabiasz? Nie masz meza ktory wychodzi do pracy godzine przed zlobkiem? Wtedy placisz niani za godzine jedną. Ja mam 1600-200 dla niani zostaje 1400zl. Wole to jak nic. 200zl mc to 50zl tyg. Jak w jakimś tyg jej nie potrzebuje to nie place. Niania mnie eszka kolo nas (tak szukalam) to nie wydaje na bilety. Same bilety ok 7 zl.w obie strony. A jak z przesiadką to i 20min nie wystarczy.

Gość gość
Nie mam męża, z dzieckiem jestem sama. W tej chwili zarabiam 1200 zł na miesiąc plus 500 zł otrzymuję alimentów na dziecko od jego ojca. Ale od sierpnia czyli od piątku przechodzę na 1/2 etatu, albo znajdę coś innego i zwalniam się. Szukam innej pracy na g******.bo za 1100 nie wyobrażam sobie życia... :O

Gość gość
Kombinuję jak mogę, żeby złapać albo drugą pracę a tutaj zostać i dorobić do stałej pensji, albo całkiem się zwolnić. eh

Gość gość
ale jak się zwolnisz to ile będziesz mieć dochodu? alimenty i zasiłek tylko? kobieto, jak za to wyżyjesz?

Gość gość
daj ogłoszenie i poczekaj. 4-8 rano praca przy opiece nad dzieckiem 350-400zl.

Gość gość
Zwolnię się dopiero wtedy jak znajdę inną pracę...

Gość gość
Nie chcę się zwalniać z firmy w której teraz pracuję. Ale jeśli nie pogodzę innej pracy z tą to nie będzie wyjścia... tutaj bym pogodziła i nawet byłoby to obok siebie prawie, tylko ta zmiana na 5 jest bardzo kłopotliwa :(

Gość gość
daj ogloszenie z 7 zl i zobacz czy jest odzew; zawsze mozesz podniesc stawke jak nikt sie nie zglosi.

Gość gość
Ja mam nianie ktora przychodzi do mnie na 4 godziny dziennie i opiekuje sie maluchem gdy ja pracuje w pokoju obok. Place jej 6 zl za h. Sama tyle zaproponowala a mialam jeszcze kilka ofert nawet tańszych. Na pewno kogos znajdziesz. Daj ogłoszenie na tablica.pl i zobaczysz :-)

Gość zlobek mini mini
Zapraszam do żłobka z indywidualnym podejściem do dzieci , rodziców i godzin pracy Mamy jeszcze wolne miejsca w Żłobku Mini Mini na Czyżynach w Krakowie Serdecznie zapraszamy do nas . Pracujemy w godz 6.30-18.00 Można też umówić się indywidualnie Na naszej stronie internetowej dostępne są wszystkie informacje o nas http://zlobekminimini.pl Zapraszamy