Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca w szkole niepublicznej

Polecane posty

Gość gość

Kobity, czy któraś z obecnych tu nauczycielek pracowała w szkole niepublicznej? Na jakich zasadach jest takie zatrudnienie? Mam taką możliwość ale słyszałam, że etat może wynosić nawet 40 godzin...

Gość mama2ipolatka
Niepubliczna jest dobra jako dodatkowe kilka godzin na zlecenie. Jeśli chodzi o etat to zazwyczaj chcą podpisać umowę o pracę na fatalnych warunkach (kodeks pracy) i nie chroni cię karta nauczyciela.

Gość gość
i płaca może być "po uważaniu".Ale praca może być ciekawsza niż w publicznej szkole :)

Gość mama2ipolatka
Moja nie była ;) Pracowałam przez rok w nowej szkole, gdzie były dwie klasy, średnio wyposażone. Zatrudniona na zlecenie na szczęście ale były dziewczyny od wczesnoszkolnej na etat (bodajże 35h), rozliczane godzinami zegarowymi, uzupełniane świetlicą, z urlopem jak w kodeksie pracy (latem półkolonie...) z pensją około 2000 tysi. Także średniawka.

Gość gość
To prawda, w niepublicznych jest wyzysk... Wszystkim wydaje się, że na pewno kasy jak lody, mniej dzieci, więcej pomocy... Fakt jest taki, że te szkoły mnożą się ostatnio strasznie a dyrektorzy oszczędzają na pensjach. No, chyba, że zatrudniają swoich kolegów na godziny (zlecenie) :P