Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9 miesięczny niejaden

Polecane posty

Gość gość

Moje małe cudo uznaje tylko mleko z kaszką, owocowe musy, chlebek oraz zółtko (sos mleczno jajeczny). Z rączki jak pisałam zje chlebek, no jeszcze jabłuszko, chrupka. Soki pija wszystkie rodzaje chętnie, tak samo herbatki i samą wodę aleeeee.... ech, wszystko butelki, mimo iż próby łyżeczki mieliśmy od 5 miesiąca. I ciągle tylko wywala jęzor, śmieje się i jest na "nie". Mięsko? Ble, ble! Chyba, że z toooooną marchewki. Jestem z tych mam co to w książki rozwojowe raczej nie patrzą, maluch jest zdrowy, przybiera super, ale jest z tych drobniejszych. Nie choruje, wszędzie go pełno, śpi w nocy nawet fajnie, od 21:30 do 8:00 z dwoma pobudkami na mleczko 5- 10 minutowymi po czym śpi dalej bez problemu. Głupie pytanie, ale czy wasze pociechy miały podobnie? Też były niejadkami? Martwię się czasem, bo mięska prawie nie je. A nie chcę mu zaszkodzić, to moje pierwsze. Pozdrawiam!

Gość gość
jaki niejadek, skoro wsuwa tyle różnych rzeczy?:)

Gość gość
No taaaak, ale... zmiksowane tylko z butelki i mięsko jest be... :) ale może w sumie przesadzam? Skoro jest wesołe i ciekawskie, nie choruje? Może to taki schiz bo pierwsze dziecko :D...

Gość gość
młoda mamusiu, nie denerwuj się :).Widziałaś kiedyś nastolatka lub dorosłą osobę. która jada tylko zmiksowane z butelki? :)Spokojnie, daj dziecku czas i sobie cierpliwość do wprowadzania nowych pokarmów :)

Gość gość
Autorko,zejdz z netu i poswiec czas dziecku. Tu zaraz co sie oberwie i uslyszysz ze innych dzieco jadly wszystko same lyzeczka w 6 miesiacu.wrzuc na luz,ciesz sie dzieckiwm,przyjdzie pora a bedzie sam ci plul tymi zmiksowanymi papkami:) ja sie nie martwilam,sluchalam potrzeb dziecka i mam wsyatko jedzace dziecko,ktore na papki nawet nie spojzy a zrezygnowal z nich w okolicach 12 miesiaca. Przeszedl ze zmiksowanych na normalne dorosle jedzenie,niepogniecione.

Gość gość
cóz może przestań dawać zmiksowane papki butelką? zgłodnieje to zje z łyżeczki. twoje dziecko ma 9 miesięcy, więc czas poświęcić mu trochę czasu i nauczyć normalnie jeść.

Gość gość
16:34 dzięki:-) juz uciekam na spacer właśnie bo masz racje nie ma co tu za długo na kafe siedzieć juz mi jakaś mądra chce podprogowo powiedzieć ze dziecku czasu nie poświęcam śmiechu warte ;). Dzięki ze napisałas ze Twoje do 12 miesiąca tak jadło to mnie uspokoiło.