Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Likwidacja zakładu pracy, czy należy się urlop wychowawczy?

Polecane posty

Gość gość

Witam, zlikwidowano mój zakład pracy obecnie jestem na końcówce urlopu rodzicielskiego, dostałam już wypowiedzenie.Rozumiem że nie należy mi się urlop wychowawczy tak? A co jeśli gdybym zdążyła przed likwidacją zakładu złożyć wniosek o ten urlop, bo słyszę różne opinie na ten temat, że wychowawczy wtedy by mi się należał. Proszę o odpowiedz.

Gość gość
Dostanuesz urlop do czasu calkowitej likwidacji zakladu,wiec moze to byc zarowno miesiac,jak i pol roku,w zleznosci,ile beda trwaly czynnosci likwidacyjne

Gość gość
A wniosek do kogo mam złożyć skoro zakład jest zamknięty a pracodawca w ciężkim stanie w szpitalu?

Gość gość
skoro dostałaś wypowiedzenie to z dniem zakończenia umowy tracisz prawo do urlopu wychowawczego. Ten urlop to przywilej pracownika, Ty nim nie jesteś więc nie należy się. To nie działa tak jak macierzyński. Na urlopie wychowawczym możesz przebywać jedynie do dnia zakończenia umowy podanej na wypowiedzeniu

Gość gość
Moim zdaniem nie jesteś już pracownikiem więc żaden urlop wychowawczy ci się nie należy. Sama napisałaś że dostałaś wypowiedzenie a zakład zlikwidowano.

Gość gość
Kurde nawet adwokaci udzielają mi różnych porad, a bardzo liczyłam na ten urlop.

Gość gość
przeciez dostaniesz zasilek z up. posiedzisz troszke w domu i mala do zlobka a ty do pracy

Gość gość
Niestety mała wymaga rehabilitacji i ktoś musi z nią jeździć 70 km,mieszkam w małej miejscowości i żłobek mam oddalony od nas 40 km, więc do pracy wtedy gdy dziecko pójdzie do przedszkola dopiero.