Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pucsia

mam pluskwy w domu

Polecane posty

Gość pucsia

jestem cała pogryziona, ryczeć mi się chce

Gość gość
Na allegro jest po 30 zł ultradźwiękowy odstraszacz owadów, szczurów, myszy, pcheł, karaluchów, komarów i much. Kupiłem, ale nie wiem jak działa bo przyjdzie dopiero w poniedziałek. Może też kup sobie taki?

Gość gość
niestety pluskwy potrafią przetrwać nawet bombe nuklearną. w razie zagrożenia zasychają i w takiej hibernacji mogą żyć kilka lat. najlepiej spalić to co można resztę wysmarować terpentyną oraz przede wszystkim zagazować pomieszczenie specjalnym środkiem owadobójczym. wtedy należy wyprowadzić się na ok. 24 godz. gazowanie powtórzyć jeszcze ze 2-3 razy po miesiącu. pluskwy lubią boazerię, ramy obrazów, tapicerkę. sprawdż co przytargałaś nowego do domu. można też załapać pluskwy w wagonie kolejowym. nie zazdroszczę :-O

Gość gość
Mój pies ma pchły.Kupiłam specjalne krople,szampon,obrożę i wyczytałam aby przy kąpieli stosować płukanki z octu.W domu odkurzam codziennie. Pies ma pchły od psa sąsiada więc będzie trudno je wytępić. Zauważyłam że te pchły chodzą po mnie tak jakby to wszystko co stosuję na moim psie je tylko odstraszało i one szukają nowego miejsca.Co zrobić?

Gość gość
nikt mi nie pomoże z tymi pchłami ?

Gość gość
niestety, ja pchly wybieram ręcznie i zaraz topie w miseczce z wodą mam pekińczyka. piecek leży u mnie na kolanach i tak go przeglądam. bardzo to lubi. ale jak pies jest duży to już bieda :-(