Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Recznie czy w pralce pierzecie biustonsze

Polecane posty

Gość gość

j.w

Gość gość
W pralce bez ceregieli.

Gość gość
w pralce

Gość gość
i tak normlanie wrzucacie. nie boicie sie ze drut wejdzie w bedben?

Gość gość
a wuj z bębnem, nie po to wymyślono pralkę żebym zapieprzała ręcznie, może jeszcze na tarze i przy strumyku będę prała

Gość gość
W pralce na programie do bielizny, od lat, nigdy nie było problemów.

Gość gość
w pralce ale raz mi drut wszedł w bęben . jakos dziwnie pralka zaczela chodzic , szybko poszlam wylaczylam i wyciaglam tego poskręcanego cyckonosza :)

Gość gość
dobrze ze maz mi powiedzial ze nastawilpranie i wrzucil moje biustonoszer. kazalam my zatrzymac pralke. drut wyszedl. dobrze ze niewpadl w beben. bylo by po nowej pralce

Gość gość
w pralce- wrzucam w te specjalne woreczki do prania. Nigdy nie miałam problemów

Gość gość
W pralce, w woreczkach.

Gość gość
Ja biustonosze i delikatne bluzeczki piorę tylko w pralce, ustawionej na delikatnym praniu 30 stopni. Dlaczego? Bo pralka delikatnie opłukuje materiał, w środku jest odpowiednia temperatura i mam 100% pewność że nic mi się nie rozciągnie i zdeformuje. Jak prałam ręcznie biustonosze to wszystko było ok na zapięciach, ale jak chciałam już porządnie uprać miseczki to była tragedia- nawet delikatnie je pocierając od razu po wyschnięciu zmieniały swój kształt, a z czasem zrobiły się takie sflaczłe, co nigdy mi się nie stało w pralce. Wystarczy mieć dobry proszek, dobry płyn do tkanin i ustawić pranie na 30 stopni. Jeżeli chodzi o bluzki to sytuacja jest identyczna, po praniu ręcznym są one całe poskręcane, pofałdowane, powyciągane, a po praniu w pralce wystarczy, że zawieszę je na wieszak i potem mogę od razu ubrać. Sorry, ale o czymś to jednak świadczy. Pranie ręczne, nawet najbardziej staranne bardziej ingeruje w materiał i powoduje jego deformacje. W związku z tym nadaje się do poważnych plan, których pralka może nie usunąć.

Gość gość
W pralce w woreczku

Gość gość
W pralce w specjalnym woreczku do staników - odkąd drut wszedł pod bęben i zapłaciłam 80 zł za wyciągnięcie :(