Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pakowanie dziecka na wakacje

Polecane posty

Gość gość
ok, o to mi chodziło w folderze z biura była informacja, że proponują, aby dziecku dać ok 100 euro, ale chce skorzystać jeszcze z wycieczek fakultatywnych do Turcji więc dlatego dam jej trochę wiecej.

Gość gość
To prawda ze Bułgaria jest tania .Uprzedz tylko zeby sprawdzała resztę bo Bulgarzy niestety oszukują ...

Gość gość
Podobnie jak chorwaci, tamci może nie oszukują , ale reszty nie wydają

Gość gość
Złote piaski? :D Oj jeśli tak to będzie myśleć tylko o tańcu i zabawie ;) a nie konserwy itd. Co do pakowania - owszem możesz jej pomóc podpowiedzieć, ale zeby 18letną dziewuchę pakowała matka to coś nie tak... i mówię to jako 22 latka ;) Ale może to i lepiej, przynajmniej będziesz mieć wgląd na to jakie wieczorowe ciuchy bierze córa... A teraz do rzeczy z ubrań 2 stroje kąpielowe, 3 pary szortów, jakieś spódniczki, dużo topów (najlepiej 2 na dzień), chyba że zabiera ze sobą coś do prania, kilka bluzek z zakrytymi ramionami i dekoltem w razie gdyby się spiekła, z 3 sukienki, bielizna. Z mniej oczywistych niech weźmie z dwie pary długich spodni np jakieś materiałowe lub dżinsy i coś w rodzaju lnianych lub nawet kombinezonu, do tego cienki sweterek lub bluzka 3/4 i jakieś bolerko lub bluzkę z długim rękawem. Jeszcze z dwie chusty plażowe do okrycia się i 2 kapelusze: duży na plażę i mały, poręczny (obowiązkowo!!!) do chodzenia "po bułki". Oprócz tego kosmetyki, leki (przeciwbólowy, no-spę w razie miesiączki, coś na ból brzucha, wit,C, tabletki na kaszel) + jeśli coś zażywa to wiadomo też niech weźmie + dobre plastry (do ucinania). Obowiązkowo piankę na oparzenia!!! I żel chłodzący po opalaniu! Co jeszcze... Okulary przeciwsłoneczne, książka, mokre chusteczki, słuchawki, ładowarka, pendrive, malutka torebeczka, która mieści portfel, chusteczki, klucz i jakiś drobiazg. Co do kasy - to zależy - czy będzie miała wyżywienie? Jedzie autokarem czy samolot? No i jak się zmieści to jakaś mała podusia ;)

Gość gość
Aha, jeszcze jedna ważna rzecz: buty. 2 pary sandałów to minimum + klapki do kąpieli + koniecznie jakieś zabudowane buty typu trampki w jasnym kolorze. Może też zabrać jedne sandały i jedne japonki/klapki zamiast dwóch par sandałów. Jak ma miejsca w walizce może wziąć więcej ale to co wypisałam to absolutne minimum :) Doczytałam że ma wszystko opłacone - 150 euro - ja tyle wydałam a nie miałam opłaconego wyżywienia, łącznie z wycieczkami i wszelkimi atrakcjami oraz alkoholowymi pamiątkami dla najbliższych. Także nie ma co szaleć :)

Gość gość
Jeszcze buty do wody, kilka par kolczyków, bransoletki, naszyjniki (ale z rozsądkiem) i przede wszystkim dobry nastrój :)

Gość purpure
jesli wyjezdza za granice, to skopiowalalabym jej paszport 2 razy, i jedna kopie wsadzila do walizki a druga do bagazu podrecznego, nastepnie spisala adresy do najblizszej placowki konsularnej w miescu gdzie bedzie przebywac.... nie wiem czy nie jest za pozno, ale zaszczepilabym ja przeciwko hepatitis A...

Gość gość
Ze szczepień to niestety nici, bo jest po 3 dawce przeciwko hpv i karencja jeszcze nie minęła. Zgadłaś, Złote Piaski w programie sporo dyskotek do zaliczenia, więc kilka strojów musi być na potańcówki. Potrzebne będzie obuwie do wody? Nie miałam zamiaru pakować jej tych butów.

Gość gość
Ja bym wzięła. Co do wieczorów, ciemne szorty, spódniczka i klika wieczorowych bluzek, do tego jakaś sukienka - tyle starczy ;) Jak jedzie autokarem dobrze by było wziąć ze sobą jakieś 10-15 zł w walucie krajów przez które przejeżdża. A najlepiej w drobniakach, na toaletę ewentualnie dokupienie picia, lodów, czegoś ciepłego czy kawy. Oczywiście nie wszystkie waluty, ale np na Węgrzech czy Chorwacji ichnia kasa się przydaje.

Gość gość
W sumie mogę spakować, one niewiele miejsca zajmują. Może nawet lepiej będzie chodzić po nagrzanym piachu w takich butkach.

Gość gość
Tzn tak, jeśli buty mają jakiekolwiek dziurki to chodzenie po piachu będzie męczarnią, ale jeśli chodzi o wchodzenie do wody - wybawienie. Nie wiadomo też z jakiej plaży będą korzystać. Ja na wakacjach zawsze szukam sobie czegoś spokojniejszego od plaży pełnej turystów. Idealne są te z przewagą tubylców ;) A plaże są różne. W każdym razie lepiej zabrać, bo cena za kupno na miejscu zaczyna się od 20e za najzwyklejsze klapki...

Gość gość
ja nigdy w Bułgarii butów do wody nie zakładałam, ale kto jak lubi... co do kasy na toalety itp. po drodze to po prostu drobne euro ;-)

Gość gość
Serdecznie dziekuję wszystkim za pomocne wskazówki:)

Gość gość
17 na dyskotece;) nie zapomnij spakować gumki

Gdzie jest najlepiej kupić okrycia plażowe dla dzieci oraz osób dorosłych?  Znalazłem stronę https://www.take.shop/pl/okrycia-plazowe-7542 , ale nic nie mogę o niej znaleźć. Czy ktoś miał styczność z tym sklepem i może, go z czystym sumieniem polecić? Proszę o odpowiedzi zgodne z prawdą. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.