Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak powiedzieć w pracy o ślubie

Polecane posty

Gość gość

końcem września wychodzę za mąż, czasu zostało nie wiele, o ślubie wcześniej w pracy nic nie mówiłam, nie było okazji do takich zwierzeń poza tym nie jestem zżyta z współpracownikami. Moja firma nie jest duża jest nas 8 kobiet (w tym dwie szefowe), jestem pracownicą od trzech lat, w tym czasie nie zaprzyjaźniłam się z nikim, na początku nie zostałam dobrze przyjęta, patrzono mi na ręce, donoszono do szefowej o potknięciach, z czasem przekonały się do mnie i stosunki się poprawiły ale z kolei ja nie miałam ochoty na nawiązywanie bliższych relacji, przychodzę, pracuję sumiennie, jestem miła, nie dąsam się ale jest lekka bariera (przykład: co dziennie rano trzy koleżanki piją wspólnie kawkę i plotkują ok. godziny to taka paczka szefowa i jej przyjaciółki), reszta dziewczyn każda sobie rzepkę skrobie. Ja nigdy do nikogo nie próbowałam się dołączyć. Nie mam ochoty ich zapraszać na ślub ani wesele, nie chcę prezentu. I nie mam pojęcia jak o tym powiedzieć żeby nie było niesmaku.

Gość gość
był ktoś może w podobnej sytuacji?

Gość gość
a musisz coś mówić? jeśli nie bierzesz urlopu, który przysługuje ci z tej okazji tylko ten zwykły, to nawet nikogo nie informuj o ślubie.

Gość gość
skoro nie chcesz to nie mów, przymusu nie ma. Po wszystkim przynieś kadrowej świstek, że nazwisko zmieniłaś :)

Gość gość
tak mam ochotę zrobić :) ale wyobrażam sobie jaka byłaby potem atmosfera w pracy a chcę tu jeszcze trochę popracować, chcę wziąć zwykły urlop ok 1,5 tyg. Chciałabym to jakoś załatwić żeby nie było niesmaku już parę lat tu pracuję.

Gość gość
w zeszłym roku jedna szefowa wychodziła za mąż, nic nikomu nie mówiła, tydzień wcześniej przyniosła każdej kopertę z zaproszeniem, położyła na biurku nie mówiąc ani słowa nikomu. Było to zaproszenie tylko do USC. Gadania było po kątach, że tylko dla prezentu...chcę tego uniknąć.

Gość gość
nie mów , ja nie mówiłam do dzis nie wiedzą i guzik im do tego