Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jade nad jezioro co mam ze soba zabrac

Polecane posty

Gość gość

jestem w 6 miesiacu ciazy. pierwszy raz jade w ciazy nad wode. chcialabym sie wykapac chociaz raz bo uwielbiam wode:) powiecie mi co najlepiej zabrac ze soba?

Gość gość
to co zwykle brałaś nad wodę.

Gość gość
Narty będą w sam raz. No i mózgu poszukaj, bo ci sie z poczatkiem ciazy gdzies zapodzial. Co za kretynka. Co wziąć nad jezioro........

Gość gość
zwylke to bralam recznik i stroj kapielowy:) nie napisalam ze jade na weekend. bede 300 km od domu

Gość gość
Chryste. Skąd sie biorą takie idiotki.

Gość gość
no no same przyjemniaczki tu siedza...

Gość gość
No to skoro to dłuższy wyjazd to zapakuj rzeczy takie jak na dłuższy wyjazd. Każdy ma swoje potrzeby i nie jedziesz pierwszy raz więc wiesz co ci trzeba. Ciąża nie ma tu żadnego wpływu na zawartość walizki.

Gość Kąpanie się w ciąży w
wodach stojących jest ryzykowne ze wzgledu na ryzyko podłapania jakiegoś zakażenia. No i nigdy nigdzie nie wyjeżdżałaś na weekend? Wyjazd w ciąży różni sie od tego nie w ciąży tym, że podpaski możesz sobie darować :O

Gość gość
weź parę sztuk majtek kąpielowych - nie noś ' niedosuszonych' i maść na wszelki wypadek (w ciąży łatwo o infekcję) , jakąś tunikę czy pareo i krem z filtrem - zakaz 'prażenia' brzuszka na słońcu, kapelusz na głowę i chyba jakiś płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym bo środowisko pochwy zmienia się na niekorzystne - zasadowe a wtedy łatwo o infekcję zwłaszcza na wakacjach i nad wodą gdzie łatwo o bakterie i grzyby

Gość gość
dziekuje za ostatnia wypowiedz. juz zwatpilam ze ktos cos normalnego napisze. nie nie jade pierwszy raz w zyciu ale pierwszy raz w ciazy.

Gość gość
dziekuje za ostatnie wypowiedzi:)

Gość gość
Nie ma za co :]. Chroń brzuch przed słońcem i pochwę przed infekcjami, nie przegrzewaj się, nie wychładzaj - tyle. No i relaksuj się

Gość gość
Kup globulki lactovaginal.albo przed kapiela wloz tampon

Gość gość
upewnij sie ze woda jest czysta bo mozesz złapac infekcje która moze doprowadzic do szybszego porodu, moja córka ostatnio nad jeziorem złapała jakis syf i wymiotowała i miała biegunke i wyladowała w szpitalu. Poza tym wydaje mi sie ze nie powinnas do godz 15 w ogóle przebywac na dworze

Gość gość
nie ryzykowałabym kapieli w ciazy w jeziorze wlasnie ze wzgledu na infekcje. ewentualnie dopytalabym lekarza czy mozna w ciazy moczyc brandure.

Gość gość
Co takiego moczyć? Brandure?

Gość DedoEs
hej ja polecam zaopatrzyć się w plecak Fish Dry Pack https://fishdrypack.com/pl/. Bardzo dobry sposób na zabezpieczenie rzeczy nad wodą. W pełni wodoszczelna technologia sprawia że telefon czy dokumenty zawsze będą bezpieczne.

Gość gość
Ja też jestem ciekawa, co to brandura :-D

Gość gość
pępek oczywiście