Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia Franusia

dzienny jadłospis 9msc dziecka

Polecane posty

Gość Mamusia Franusia

od kilku dni zakończyłam karmienie piersią (powrót do pracy) i zaczęłam podawać dziecku mm. W związku z tym, że dziecko zostawię z nianią chcę ustalić stały jadłospis mojego dziecka. Proszę o ewentualne podpowiedzi co można zmienić albo czym dane danie mogę urozmaicić. młody budzi się o 5 rano - daję mu 150ml mleka i śpi do 8 9 - jogurt dla dzieci lub kaszka mleczno - ryżowa 100ml 11 - godzinna drzemka 13 - obiadek (sama gotuję) 15 - deserek owocowy lub soczek 16 - godzinna drzemka 18:30 - kaszka mleczno - ryżowa 150ml 20:30 - mleko 150ml młodemu kupuję mleko HIPP 2. W miedzy czasie daje mu chrupki, bułke cała do pomlaskania , herbatkę, wodę. Jak synek budzi się o 1 czy 2 w nocy to udaję mi się go oszukać wodą i zasypia dalej także w nocy nie dostaje mleka. Niektórzy mówia by mleko zagęszczać kleikiem ?? warto ? Proszę o rady .... faktycznie karmienie piersią było prostsze i nie musiałam się stresować czy nie przekarmię małego. Nie chcę mu żołądka rozepchać od najmlodszych lat ...

Gość gość
mało je ten Twoj synek, mój ma 10 m-cy i je tak 6 ramo mleko bebilon 210 ml 8 rano chlebek z szyneczką 1 kawałek 10 mleko 120 ml i drzemka 2-3 godziny 13 obiadek sama gotuje ok 200 ml gęstej zupy zmiksowanej 14 deserek 15 obiad z nami ziemniaki z sosem gniecione 17 kaszka z owocami ok 200 ml 19 mleko 210 ml i spi do rana w miedzyczasie biszkopty woda, herbatka,

Gość Mamusia Franusia
może powinnam m zwiększyć porcję mleka na 180ml ? lub wprowadzić w ciągu dnia jeszcze jedną butlę z mlekiem ?? Twoja pociecha ma tylko 1 drzemke w ciągu dnia ??

Gość mama haneczki
Moja Haneczka ma 9 i jak wstaje o 8 to tak kolo9 zjada serek taki 60g. Potem koło 11 pije 150ml bebiczka i śpi jak wstanie koło 13 to o 14 jest zupka na rosolku zmiksowana około 16 znów idzie spać 19 kaszka a o 21 pije 180 mlecKa i lulu. Czasem w nocy 120 mleka

Gość mama haneczki
Jak o 16 idzie spać to też pije 120 mleka. To takie juz oczywiste ze zapomniałam napisać