Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonia 331

Alimenty na syna 18 letniego a ja w konkubinacie

Polecane posty

Gość Sonia 331

Moj problem. syn ma zasadzone alimenty ale ani ja ani syn ich nie otrzymuje gdyz jestem w konkubinacie i zarobki przekraczaja mozliwosc ich otrzymywania.dodam jeszcze ze syn ukonczyl 18 lat wyprowadzil sie od ojczyma nie dostaje grosza i mimio to nie moge starac sie o alimenty lub syn bo tworzymy rodzine.Czy syn moze ubiegac sie o alimenty te ktore ma zasadzone czy marne szanse?

Gość gość
Z tego bełkotu nikt nic nie zrozumiał.

Gość gość
alimenty sa na dziecko (do 26 r.ż gdy się uczy) i nie zależą od dochodu w nowej rodzinie

Gość gość
Od kiedy zarobek konkubenta wpływa na alimenty od ojca? to ojciec dziecka płaci alimenty czy ojczym bo ciężko Cię zrozumieć ?

Gość gość
Już wiem. Ty jesteś po kursach ;)

Gość Kulka_Mięty
Wpływają pośrednio zarobki konkubenta na wysokosc alimentów. Przecież jak ktoś sie jej do rachunków dokłada, to jej sytuacja życiowa i materialna automatycznie się polepsza....

Gość Sonia331
Syn ma zasadzone alimenty od biol.ojca ale ich nie otrzymuje, gdyz zarobki mojego obecnego partnera sa za wysokie.dla urzedow tworxymy rodzine.tyle ze syn wyprowadzil sie po klotni z ojczymem i powstal problem bo nie nam z czego utrzymac syna ja nie pracuje .