Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 100 funtow tygodniowo na jedzenie to duzo ?

Polecane posty

Gość gość

Czy 100 funtow tygodniowo na jedzenie to duzo ? ile wydajecie na 2 osoby tygodniowo ??

Gość gość
5 funtow czasami 10, ale to max.

Gość gość
5 funtow na tydzien nie wyobrazam sobie

Gość gość
600 zl w pl wydaje

Gość gość
No dlaczego nie: zupki chinskie 30p, fasolka 30p, pizza firmowa value 70p, fuza paczka ryzu 1f, makaron 50p, pieczywo i mieso z przecenek, cola czy inne oranzady aspartamowe 50p. I duzo innych rzeczy.

Gość gość
Ja + 2 dzieci Tak wydaje ok 100 na jedzenie tygodniowo , do tego czasem chemia czy papier toaletowy , kupuje duze paczki wiec zawsze ok 100 wychodzi rachunek. Nie kupuje alkoholu , papierosów , słodyczy. Dokupuje często jeszcze w polskim sklepie drobiazgi co w innych nie dostane to ok 10 na tydzień . I napoje w lokalnym sklepiku wychodzi tez ok 10 na tydzień . W sumie 120- 130 f na tydzień dla 3 osób.

Gość gość
Na 2 osoby? Wcale nie duzo

Gość gość
na dwie osoby wydajemy max 60f jak juz zaszalejemy sobie , zazwyczaj to jest 40.

Gość gość
zalezy oczywiscie w kturym regionie UK zyjesz, ja mieszkam na polnocy (westyorkshire) tu podobno taniej niz na poludniu, wiec to tez kwestia tego mysle

Gość gość
40? 60 tygodniowo na 2 osoby, przepraszam, ze zapytam, ale co Wy jecie? I czy w ogole cos zdrowego?

Gość gość
ja z chlopakiem tak z chemia 80 funtow i zero fast food tylko zdrowe obiady

Gość gość
dla wiekszosci polakow w uk to duzo, bo polaczki wegetuja i kupuja najtansze zarcie. Widzialas kiedys polaka w jakiejs drogiej restauracji?

Gość gość
ja na siebie i psa wydaje okolo 80 tygodniowo z tego sam rpzejadam z 7 dyszek,odzywiam sie calkiem zdrowo same warzywa steki ryby dlatego troche wychodzi mysle ze 7 jest ok pies to tylko ryz makaron + miecho z zaprzyjaznionego polskiego sklepu znam tam fajna babeczke co sprzedaje zostawia mi swietne rarytasy np jeden dzien przed terminem albo dzien po i daje mu rzeczy typu szynka wedzona 2kg nawet nie otworzona jeszcze hermetycznie zamkniete wszystko jakeis wypas kielbasy ten towar nie schodzi bo jest za drogi i ludzie nie kupuja smiac mi sie chce bo pies je tu lepiej niz nie jeden czlowiek ;P

Gość gość
jak najabrdziej tak!

Gość gość
U nas wychodzi ok 200f za zakupy na tydzien ale 4 osoby,2+2 dzieci.nie wiem jak mozna przezyc za mniej.nic nie potrafimy oszczedzic,wszystko co zarobimy wydajemy.nie potrafie oszczedzic na jedzeniu.te 200 to wg mnie bez szalenstw.

Gość gość
14 f dziennie na 2 osoby to duzo???

Gość gość
2+1 najczesciej wydajemy ok 40-50 na tydzien z tym ze dziecko lunche je w przedszkolu. Ala wieczorem zawsze jemy obiado kolacje na cieplo - prawie nigdy kanapek. Kupujemy w Lidlu bo maja bardzo smaczne owoce i warzywa i porownujac ceny to naprawde sa tanie. nie kupuje slodyczy czy sokow (pijemy wode czy herbate zielona a owoce jemy swieze) Chemie kupuje w funciaku czy tym podobnym sklepom i wychodza grosze a przeciez plynu do pranie nie kupuje sie co tydzien tym bardziej ze sa duze, tansze opakowania

Gość gość
3 Osoby za 40-50 tygodniowo OMG...

Gość gość
My (dwoje dorosłych i dziecko 8 lat) wydajemy tygodniowo ok 150 funtów. to jedzenie w tym słodycze (rozsądnie) i napoje typu woda mineralna, soki, kawa, herbata. miesięcznie idzie nam na to ok 650 funtów. Szkocja.

Gość gość
100 funtów na dwie dorosłe osoby to spoko, a moim zdaniem nawet mało. Np dzisiaj robiłam zakupy i kupiłam mieloną chudą wołowinę 500g za 4,50; kukurydzę za 3; pomidory za 2,50; arbuz za 3; banany za 2; papryki dwie za 1,5; czosnek 3pak za 1; makaron do lasagne za 2; sok orange mango za 2; wino czerwone za 8; chipsy kettle paczka za 2,5. razem: 32. na mnie i męża.