Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Igłofobiczka

Medycyna Pracy i skierowanie

Polecane posty

Gość Igłofobiczka

Witam, Mam nadzieję, że założyłam nowy temat, ale nigdzie nie mogę znaleźć potrzebnych mi natychmiast informacji. Otóż... Dostałam z uczelni SGGW skierowanie do lekarza medycyny pracy. Naczytałam się, że należy przejść badania krwi, a ja niestety mam aichmofobię i po prostu nie jestem w stanie dać się tak przebadać... Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie fakt że od 2 miesięcy nie jestem w stanie o niczym innym myśleć, nie śpię, co pomyślę o tym badaniu robi mi się niedobrze, chce mi się wymiotować, pocę się jak nigdy w życiu i zaczynam po prostu płakać... jak małe dzieciątko. Na skierowaniu mam napisane, że mogę być narażona na niektóre środki chemiczne jak amoniak, alkohole, kwasy niższe i pyły pochodzenia zwierzęcego i roślinnego. Uczulenia na nic nie mam, jestem w pełni zdrowa i tu pojawia się moje pytanie. Czy mogę nie zgodzić się przeprowadzenia takiego badania? Albo czy istnieje jakaś szansa, by przeprowadzić je pod narkozą czy przy użyciu czegoś innego. Wiem, że brzmi to głupio, ale nic mnie tak nie paraliżuje, nie przeraża jak ta cholerna igła... Bardzo proszę o pomoc :)

Gość gość
zrób resztę badań, a kiedy lekarz medycyny pracy poprosi o wyniki morfologii wyjaśnij mu sytuację, może będzie ludzki i zrozumie ;) niektórzy lekarze tak to olewają, że nawet nie spojrzą na wyniki i pospisują zgodę na studia nie przeprowadzając nawet wywiadu.

Gość gość
Musisz mieć świstek od lekarza, ale tak jak ktoś pisał: może lekarz będzie ludzki i zrozumie :)

Gość gość
a chodzisz na terapię w zakresie swojej fobii? starasz się to jakoś opanować? Moja znajoma biega na terapię do psychologa w Katowicach - http://www.medis.pl ma podobny problem, tez nie jest w stanie określonych rzeczy robić, które dla człowieka normalnego są banalne i trochę oswaja się z pewnymi rzeczami. Powoli, ale jednak. Myślę,że dobry psycholog to podstawa i nie sadze by dało sie to jakoś obejść..

Gość gość
spokojnie, nie stresuj sie, porozmawiaj o tym z lekarzem.. nie wiem gdzie mieszkasz, ale jesli mialabym polecac wyrozumialego lekarza to w www.medycynapracybielsko.pl - sama tam chodzę i wiem, ze sa rozne syttuacje, a oni rozumieja