Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość katerinka877

Metronidazol w 35tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość katerinka877

Czy któraś z Was brała te tabletki w ciąży? W 31 tygodniu ciąży leżałam w szpitalu bo groził mi poród przedwczesny. Wszystkie wyniki były ok, poza małą grzybicą na którą dostałam leki. Ostatnio trafiłam znów na patologię na obserwacje bo twardniał mi brzuch i zrobiło się rozwarcie. W 1 dzień pobrali wymaz z szyjki do posiewu, na drugi dzień krew i mocz. W moczu wyszło, że obecny jest rzęsistek. Lekarka która miała dyżur powiedziała, że to poważna infekcja skoro jest już w moczu, przepisała mi i partnerowi Metronidazol. Kazała przyjąć mi dawkę 8 tabletek na raz a chłopakowi 3x2 dziennie przez 10 dni. Zasugerowała, że to od niego się zaraziłam itd. Zrobiłam mu awanturę, że mnie zdradził idt. Gdy się uspokoiłam przemyślałam wszystko i doszłam do wniosku, że my przecież od 2 miesięcy nie współżyjemy bo mam zakaz a wyniki 3 tygodnie przed były ok. Na drugi dzień był inny lekarz i spytałam go o przyjmowanie tego leku to się zdziwił, że kazali mi przyjąć dawkę 8 tabletek i że dla partnera jest dawkowanie 2x2 dziennie przez 7 dni a nie ta poprzednia. W dodatku ta lekarka wypisała receptę na 4 opakowania i tylko kase wydałam bo tyle nie poszło. Wynik z posiewu wyszedł ok. Zastanawiam się czy to nie był jakiś błąd w laboratorium. W dodatku na wypisie ze szpitala napisali mi, że brałam ten lek 3x2 co jest nie prawdą. Teraz jestem przerażona, że coś będzie nie tak z dzieckiem przez tak dużą dawkę tego leku a lekarze specjalnie wpisali inne dawkowanie żeby w razie czego "umyć ręce". Każdy lekarz mówił co innego i gdy pytałam jak się mogłam zarazić i jak się to wykrywa i dlaczego z posiewu nic nie wyszło a w moczu tak to mnie zbyli i nie chcieli rozmawiać:( Nigdy więcej żadnych szpitali. Przepraszam, że tak chaotycznie napisane ale mam dużo obaw i dużo tu niejasności.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować