Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tabbynha

Moje 7 miesięczne dziecko budzi sie w nocy co 2,3 godziny

Polecane posty

Gość Tabbynha

Dziewczyny. Moja córka od urodzenia nie przespała ani jednej nocy. Teraz ma siedem miesięcy. Idzie spać ok dwudziestej. Budzi sie o jedenastej na mleko. Od jedenastej nie śpi przez jakaś godzinę, dwie. Drze sie w łóżeczku, przytulona i odłożona nadal sie drze. Dwie, trzy godz pózniej znów pobudka. Mleko i wtedy juz zazwyczaj śpi te kolejne dwie, trzy godz i pobudka na cały dzień. W dzień nie śpi wcale dużo. ma dwie czasem trzy drzemki nie dłuższe niż pół godziny. Jest na piersi, ale je juz normalne posiłki i to całkiem ładnie. Rano kaszka, pózniej jakies przekąski w wózku. Obiadek z mięsem i owoce, a wieczorem jakieś wegetariańskie danie typu makaron z sosem. Do tego owoce na deser. Juz nie wiem co mam robić zeby spała chociaż te piec godzin pod rząd. Idealnie gdyby spała ósmej do siódmej z jedna przerwa na jedzenie. Powiedzcie mi co robię zle. Nie wierze ze jest głodna w nocy, bo naprawdę ładnie je w dzień.

Gość gość
Moja córka skończyła 13 miesięcy a przespała tylko jedną noc całą od deski do deski.. do 11 miesiąca karmiłam ją piersią i też budziła się co 2-3 h później zaczełam ją karmić mm i jest troche lepiej, dostaje butelkę na noc a w nocy już tylko wodę. Sama to przeżywałam i myśle, że to po prostu trzeba przeczekać.. moja też w dzień nie chciala spać . Teraz jest troche lepiej ma jedną drzemkę w dzień że śpi 2 h to jakiś cud ;) głowa do góry! nie Ty pierwsza nie ostatnia...

Gość gość
Przestań karmić w nocy. Jeśli w dzień ładnie je to w nocy z głodu nie padnie.

Gość gość
Moj siedmiomiesieczniak jest na piersi i w nocy wcina co 2,3 godz, w dzien podobnie to wyglada. Na razie slabo mu idzie jedzenie innych posilkow, wiekszosc laduje wokolo ale z dnia na dzien robi postepy. Ja klade malucha ok 21, 22 gdy jego starszy brat idzie do lozka. To normalne ze tak male dziecko je czesciej jak jest na piersi i nie bedzie przesypiac calej nocy bo jego zoladek jest maly i je malo a czesciej. Przy jednym i drugim dziecku tak mialam. Wszystko robisz dobrze, po prostu tak juz jest. Moze kladz dziecko pozniej spac, 20 to za wczesnie, niech jeszcze sie pobawi to mozd nie bedzie pobudki na kilka godzin i darcia jak to nazywasz. Male dzieci placza bo tak sie z nami komunikuja. Ja mialam taki okres ze maluch co wieczor plakal od ok 19 do 22, codziennie po kapieli tak jakby guziczek jakis sie wlaczyl, ale nosilam na rekach, maz rowniez, wtedy nie plakal i trwalo to ponad 2 miesiace. Potem po prostu przeszlo.

Gość gość
Nie dawaj wieczorem owoców biszkopcików ciasteczek itd, generalnie unikaj węglowodanów prostych, wspominasz o makaronikach zamień na razowe, wybieraj produkty o niskim indeksie glikemicznym.

To jest normalne, że dzieci budzą się w nocy. Dzieci mają krótsze fazy snu niż dorosły, po za tym odreagowują bodźce z całego dnia, potrzebują bliskości rodzica, poczucia, że jest obok. Naprawdę żałujesz tego dziecku?

Gość Tabbynha
Mala zazwyczaj ładuje z nami w łóżku. Tylko to takie błędne koło. Jak była mała zasypiala sama a teraz juz nie potrafi. A jak biorę ja do łóżka to tez raczej nie spi tylko bawi sie piersia bo jedzeniem tego nazwać nie mozna. Starałam sie nie karmić w nocy ale wtedy drze sie w nieboglosy. Mam wrażenie ze ona budzi sie bo zdaje sobie sprawę ze jest sama w łóżeczku (mimo ze łóżeczko stoi przy naszym łóżku)a zasnęła np przy piersi i sama sie rozbudza i nie umie sama zasnąć.

Gość gość88
Wydaje mi sie ze to czy spu sama czy nie nie ma znaczenia Nathan od ur.spi ze mna w lozku i tak sie budzi i tak W dzien spi w lozeczku choc ma 9miesiecy to spi 2-4razy dziennie Jak jest przeziebiony potrafi w dzien spac tylko 20min a i tak nocy calej nie przespi

Gość gość88
Przepraszam za bledy ale pisze z tel

Gość gość
Hej dziewczyny mój maluch ma 7 miesiecy jeszcze do niedawna w nocy budzil sie na jedzienie co 3 , 4 godziny potrafil nawet przespac do 6 godzin . Od paru dni budzi sie co 2 godziny i za kazdym razem wcina mleko z tym ze jest to 120 ml , w dzien je co 2 godziny po 120 ml . Próbowałam skłonić go do jedzenia wiekszych porcji moze wtedy by spal dluzej ale nic z tego wypijal 120 i koniec poradzcie dziewczyny co mam zrobic . dodam ze mały ząbkuje od 3 miesiaca z tym ze wtedy nawet spał dobrze .

To że niemowlak budzi się w nocy nie jest niczym dziwnym. U mnie nocki były przesypiane dopiero jak dziecko skończyło 2 lata.

Synek ma 17 miesięcy, noce przespane od 22 do 8 rano mogę na palcach jedej ręki policzyć :-P jak zęby idą to wogóle nie spi przez 2-3 godziny. Śpi w swoim łóżeczku, między 20 a 21 dostaje mleko z kaszą tak z 300 ml, zasypia kolo 22, między 3 a 5 dostaje 200 ml samego mleka i spi do 7.30-8