Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nikozja69

co warto przywieźć z Turcji a czego unikać?

Polecane posty

a podobno co drugi Polak już tam był:-) ja - nie:-) ale wkrótce lecę, stąd pytanie. tak wiem, są przewodniki, google itp., itd., etc., ale ja chciałabym wiedzieć to od Was:-)

Gość gość
Nic.

Gość gość
Byłam w turcji, nie zachwyciłam się o wiele piekniej jest w Chorwacji. Drożyzna nawet chałwa czy kawa to drożyzna nic sie nie opłacało tam kupić. Ciuchy? Wikeszej tandety nie widziałam, w każdym kramie to samo i drogo. Tez myslalam ze nie wiadomo ile rzeczy sobie klupię a wróciłam z jedna koszulka i sukienką a na prezenty kupiłam skromnie bo wszytsko drogo.Nawet kebabu nie zjadłam bo tam moze jedna budka była i mi się nie podobała higiena. Poza tym, uwazaj bo ja do polski wróciłam z ogromną sraczka i wymiorami, leczyłam się antybiotykami po powrocie. Spóznilismy sie rpzeze mnie na lotnisko bo z kibla wyjsc nie mogłam:-( turasy brudasy i to jest rpawda

Gość gość
Chyba ze ejsteś z tych tadeciar co lubia wielkie logo firmowe na okularach czy torebce to się tam obkupisz:-D wiocha totalna, drugi raz tam nie polece

Gość gość
dobra rada: już w samolocie z Polski chlapnij sobie drinka - alkohol odkaża i to nie jest żart - osoby pijące rzadziej zapadają na problemy sraczkowo-wymiotne, mówiąc bez ogródek :)

Gość gość
To prawda, mój facet pił alkohol a ja nie. U niego nic a ja zejsc z kibla nie mogłam, do tego wymioty to był jakis koszmar. I dopadło mnie to w ostatnim dniu, dniu powrotu. Także wez sobie jakies bardzo mocne tabletki w razie sraczki, mi stoperan w ilosci 5 tabletek nie pomagał:-(

przeżyłam Egipt, przeżyję i Turcję z tą sraczką, taką mam nadzieję... nie chodzi mi o ciuchy, nie przywożę ciuchów ani butów czy torebek z zagranicznych wojaży. Raczej o przyprawy, trunki, słodycze czy inne miejscowe specjały. Jakieś ręczne miejscowe wyroby, nie chińskie, jak np. koronki z Cypru czy coś w tym stylu...

co do tabletek na sraczkę - w Egipcie można je było zakupić na miejscu, w Turcji nie ma takowych? Muszę wziąć swoje?

Byłem w Turcji kilka razy (w tym roku też) i nigdy nic mi nie było a żołądek mam delikatny. Z zakupami trzeba uważać. Nie chętnie się targują, (tam gdzie byłem) i często wciskają szajs. Jednak są miejsca gdzie można kupić dobre podróby albo rzeczy markowe ale z wadą fabryczną. Jednak ceny nie powalają, raczej drogo. I koniecznie płać w lirach.

Gość karolinaaa87
Hej dziewczyny! Znalazłam super stronę gdzie podobno można wygrać kartę podarunkową do Rossmanna :D Już się zgłosiłam i przyszedł mi sms że weryfikują i zaraz przyjdzie potwierdzenie chyba :P Macie link: http://konkursy-w-sieci.strefa.pl/karta_podarunkowa_rossmann.html . Jak wygram i mi przyjdzie to wyslę wam zdjęcia i napisze co sobie za nią kupiłam. Już nie mogę się doczekać :)

Gość gość
unikaj perfum ,wszystko to podróby :)

Gość Franek sprzedaca firanek
Należy unikać przywiezienia z Turcji.... Turka :) Tak samo jak z innych krajów islamskich :classic_cool: