Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona_mama26

Klebsiella pneumoniae w kale u dziecka

Polecane posty

Gość zmartwiona_mama26

U mojej pięciomiesięcznej córki w posiewie kału pojawiła się bakteria klebsiella pneumoniae. Wyszła ona już w siódmym posiewie. Pojawiła się jak mała miała ok. 4 tygodnie. Powodem badania kału były luźne stolce, w zielonym kolorze z licznymi grudkami. Wg antybiogramu bakteria wrażliwa jest na bactrim, niestety musieliśmy go odstawić, bo mała okazała się być na niego uczulona. Następnie brała przez 10 dni zinat, do tego nystatynę. Cały czas dostaje też dicoflor oraz BLF100. Po kuracji antybiotykiem bakteria nie zniknęla, zmienil się jedynie jej wzrost z obfitego na skąpy. Dodam jeszcze, że badania robione były dla porównania w kilku laboratoriach. Ostatni wynik odebrałam kilka dni temu, mała znów dostala antybiotyk. Martwię się, bo strasznie długo już to trwa. Czy miał ktoś może podobne doświadczenia? W jaki sposób leczyliście tą bakterię? Mała jeszcze jest nie zaszczepiona, bo pediatra twierdzi, że nie można zaszczepić ją gdy ma w sobie tą bakterię, bo mogłoby to być katastrofalne w skutkach. Zaleca wyjazd i zmianę klimatu. Sama nie wiem co o tym myślę

Gość gość
moj synek mial to ale w 7 m-cu. dostal zastrzyki ale nie pamietam jakie bo bylo dawno. podobno byla to salmonella. wszyscy domownicy mięli badany kał ale u nikogo nie stwierdzono. wynik badanego kalu wykazał klebsielle pneum. badania robilismy 3x.

Gość gość
Zdecyduj sie czy klebsiella czy salmonella:o

Gość gość
nikt z was nie spotkał się z taką bakterią u dziecka? Też mnie to interesuję bo mam ten sam problem u 3 tyg. malucha

Gość gość
Witam. Nie wiem czy ktos jeszcze tutaj zaglada ale moj maluch ma 3,5 miesiaca i niestety zarazony jest gronkowcem zlocistym i klebsiella ssp gram ujrmna :( Jestem zdolowana

Gość gość
Oddaj psa i kota z domu i bedziesz miala zdrowe dziecko

Gość gość
Moj 3mc synek tez ma ta bakterie. Objawem jest duza ilosc sluzu w kupce.Lekarka wytlumaczyla mi, ze większość dzieci po cesarce ja nabywa i organizm sie do niej przyzwyczaja i mam malemu dawac probiotyk, bo tego sie nie leczy Zmienilam lekarza.Dostalam Bactrim, sluz jest nadal i musze wykonac posiew. Najwazniejsze, ze mlody nie ma temperatury, ladnie je i przybiera na wadze.