Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 webealk

Wesele bez alkoholu?

Polecane posty

Go艣膰 webealk

W przysz艂ym roku biore 艣lub. Wesele b臋dzie bardzo skromne bo tylko na jakie艣 30 os贸b. I coraz czesciej zastanawiam si臋 czy nie zrezygnowa膰 z alkoholu..Jak sobie pomy艣le 偶e ma by膰 alkohol to mi si臋 wgl odechciewa robi膰 tego wesela.. S膮 dwie osoby kt贸re musza by膰 na weselu a po procentach im poprostu odbija..Nie chce 偶adnej awantury,krzyk贸w czy innych incydent贸w w tym dniu a wydaje mi si臋 偶e jedynym sposobem na ich unikniecie b臋dzie poprostu brak alkoholu..Tylko nie wiem jak na to zareaguja go艣cie bo raczej zadowoleni nie bed膮.Jak my艣licie takie wesele sie uda?Co moge innego zrobic 偶eby unikn膮膰 nieprzyjemnych sytuacji??Odrazu napisze 偶e odpada opcja nie zaproszenia tych dw贸ch os贸b..

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie uda sie, ogranicz ilo艣c ale niech b臋dzie w贸dka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 webealk
No nie wiem czy zmniejszenie ilosci alko cos zmieni..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to postaw tylko wino do obiadu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylwuucha_fl
Moim zdaniem na weselu powinien by膰 alkohol. Chocia偶by wino.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dlaczego wszyscy maj膮 "cierpie膰" tzn nie pi膰 alkoholu z powodu dw贸ch os贸b kt贸re nie potrafi膮 si臋 zachowa膰. Zastan贸w si臋. To jak w pracy kto艣 si臋 o******la to maj膮 cierpie膰 wszyscy i prezes ma wszystkim obci膮膰 pensje ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Annnkarra
Moim zdaniem nie ma co patrze膰 w ten spos贸b. Wiadomo 偶e Polak napi膰 si臋 lubi a wesele jest najlepsza ku temu okazj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ale to ju偶 by艂o
W tej sytuacji postaw wino do obiadu i po sprawie. Po co masz si臋 denerwowa膰 偶e komu艣 odbije przy wypiciu g艂臋bszego?! Z pewno艣ci膮 to rodzic dlatego musi by膰 na przyj臋ciu.Ma艂a lampka wina chyba nie zaszkodzi go艣ciowi?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Postaw alkohol a ka偶dy ma sw贸j rozum i wie co i ile mo偶e wypi膰 a jak nie ma rozumu to niech w domu siedzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A mo偶e postaw jako alkohol - wino bezalkoholowe?? Etykiety nie do odr贸偶nienia, smak bbbbb dobry, a procenty nie uderzaj膮 do g艂owy. To ciekawa opcja np. dla niepij膮cych alkoholik贸w czy dziewczyn we wczesnej ci膮偶y, kt贸rzy nie chc膮 by膰 ci膮gle namawiani do nape艂nienia kieliszka. Nikt nic nie musi wiedzie膰 - go艣cie opij膮 si臋 wina, a rozrabia膰 nie b臋d膮. Co najwy偶ej b臋d膮 zdziwieni, 偶e im w g艂owie nie szumi ;) A je艣li i tak zaczn膮 szale膰, to b臋dziesz wiedzia艂a, 偶e to nie alkohol jest przyczyn膮, tylko niestety masz w rodzinie awanturnik贸w, dla kt贸rych bez bijatyki nie ma wesela ://

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jakbym zosta艂 zaproszony na wesele bezalkoholowe to zwyczajnie bym nie poszed艂. Jakbym si臋 dowiedzia艂 na weselu dopiero o tym to zorganizowa艂bym alkohol we w艂asnym zakresie a potem m贸g艂bym rzeczywi艣cie rozrabia膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie b臋dzie ci g艂upio, jak go艣cie zaczn膮 kupowa膰 w barze czy na stacji paliw alkohol?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Matko rety... czy naprawd臋 nie umiecie si臋 bawi膰 bez alkoholu?? MUSICIE si臋 nabzdryngoli膰, by by艂o "weselnie"... 呕enada :( Najwa偶niejsi powinni by膰 dla Was LUDZIE, ich dzie艅, ich szcz臋艣cie. Ich decyzja!! w tym ta o kwestii dotycz膮cej alkoholu. Je艣li nie umiecie uszanowa膰 ich woli (jakakolwiek by艂aby tego przyczyna), to znaczy, 偶e drugi cz艂owiek niewiele znaczy... Smutne to bardzo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To ty decydujesz o organizacji wesela, nie warto ogl膮da膰 si臋 zbytnio na innych bo wszystkim nie dogodzisz...www.finansedomowe.blog.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Go艣cie odbior膮 to jako szczyt sk膮pstwa z waszej strony. Jestem osob膮 kt贸ra nie pije du偶o jednak 2 lampki wina na imprezie wiem 偶e mi nie szkodz膮 i lubi臋 si臋 napi膰 a je艣li na weselu nie by艂oby wina ani innego trunku pojecha艂abym do sklepu po butelk臋 albo kupi艂a w restauracji i mia艂a tylko dla siebie. Inni patrzyliby i pewnie zrobili tak samo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No jak zapraszasz dzikus贸w co nie umiej膮 si臋 zachowa膰 i m膮drze korzysta膰 z alkoholu to nie kupuj w贸dki ani wina ciekawe czy bezpieczne b臋dzie pos艂ugiwanie si臋 sztu膰cami mo偶e na wszelki wypadek jedzcie r臋koma skoro masz w rodzinie je/bc贸w jaskiniowych hahaha :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak to wesele typu obiad i do domu, to postaw wino do jedzenia i b臋dzie ok. Ale je艣li to wesele z ta艅cem, to musi by膰 alkohol. Chyba, 偶e chcesz mie膰 styp臋 zamiast 艣wi臋ta. Ja bym si臋 wkurzy艂a na takim weselu i wys艂a艂a m臋偶a po w贸dk臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sami prostacy tu pisz膮. Sama by艣 w贸dk臋 kupi艂a? Patologia z Ciebie jednym s艂owem, skoro bez alkoholu nie umiesz si臋 bawi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na weselu bez alko ludzie bed膮 skrepowani. jak znam 偶ycie to wielu bez g艂臋bszego nie ma odwagi wyj艣膰 na parkiet zata艅czy膰. Mo偶e by膰 tak 偶e impreza sko艅czy si臋 kilka godzin po obiedzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak ja s艂ysze takie st臋ki typu "nie umiesz si臋 bawi膰 bez alkoholu jeste艣 prosakiem" "bez alkoholu te偶 mozna si臋 fajnie bawi膰 bla bla bla" to mi niedobrze. Chyba problem maj膮 ludzie kt贸rzy nie umiej膮 si臋 bawi膰 z alkoholem w艂a艣nie. Alkohol jest dla odpowiedzialnych ludzi i nie zgrywajcie takich damesek oburzonych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja nie umiem si臋 bawi膰 z alkoholem. Nie chodzi o jakie艣 tam ocenianie ludzi, a raczej o to, 偶e a) alkohol mi nie smakuje tak bardzo, 偶e nie jestem w stanie go prze艂kn膮膰 (kiedy艣 jako艣 sz艂o, by艂am w stanie si臋 zmusza膰, kiedy okazja wymaga艂a, ale teraz nie mog臋 i ju偶) i b) nienawidz臋 by膰 nawet lekko wstawiona, to obrzydliwe uczucie. A ju偶 o byciu pijan膮 nawet nie chc臋 my艣le膰: zawroty g艂owy, md艂o艣ci. A potem kac w nagrod臋. Dodatkowo nie sprawia mi przyjemno艣ci towarzystwo wstawionych/pijanych os贸b. Nawet ci, kt贸rych uwielbiam na trze藕wo, pijani wydaj膮 mi si臋 dziwni, jacy艣 tacy obcy. W mojej rodzinie nikt nie pije. Ani w bliskiej, ani w dalekiej, mo偶e poza jakimi艣 dwoma wyj膮tkami. W艣r贸d znajomych wszyscy bliscy te偶 s膮 niepij膮cy lub prawie niepij膮cy (poziom jednego kieliszka wina do obiadu). Dalsi jak najbardziej, pij膮. Tak, NIE umiem si臋 bawi膰 z alkoholem. Jak kto艣 lubi, prosz臋 bardzo, nie oceniam. Ale ja nie lubi臋 i na moim weselu alkohol by艂by zdecydowanie ograniczony do jakiej艣 tam ilo艣ci wina. 呕adnej w贸dki. Bo nikt mi nie wm贸wi, 偶e w贸dk臋 go艣cie by pili dla smaku. W贸dk臋 pije si臋, 偶eby si臋 UPI膯.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Majjjajjjajjjja
powiem szczerze, 偶e ja r贸wnie偶 nie wyobra偶am sobie widoku pijanych go艣ci! jest to co艣 obrzydliwego! i wsp贸艂czuj臋 ludziom, kt贸rzy nie potrafi膮 si臋 bawi膰 bez alkoholu :)

Udost臋pnij ten post

Dnia 1.08.2014 o 23:57, Go艣膰 webealk napisa艂:

W przysz艂ym roku biore 艣lub. Wesele b臋dzie bardzo skromne bo tylko na jakie艣 30 os贸b. I coraz czesciej zastanawiam si臋 czy nie zrezygnowa膰 z alkoholu..Jak sobie pomy艣le 偶e ma by膰 alkohol to mi si臋 wgl odechciewa robi膰 tego wesela.. S膮 dwie osoby kt贸re musza by膰 na weselu a po procentach im poprostu odbija..Nie chce 偶adnej awantury,krzyk贸w czy innych incydent贸w w tym dniu a wydaje mi si臋 偶e jedynym sposobem na ich unikniecie b臋dzie poprostu brak alkoholu..Tylko nie wiem jak na to zareaguja go艣cie bo raczej zadowoleni nie bed膮.Jak my艣licie takie wesele sie uda?Co moge innego zrobic 偶eby unikn膮膰 nieprzyjemnych sytuacji??Odrazu napisze 偶e odpada opcja nie zaproszenia tych dw贸ch os贸b..

Sorki, ale takich os贸b lepiej nie zaprasza膰, cho膰by byli to rodzice, ni偶 znowu pudrowa膰 ich zachowania i uk艂ada膰 艣wiat pod nich. Ja ma艂o pij臋, bo to puste kalorie, wi臋c dla mnie wesele bez alkoholu jest ok. Absolutnie jednak nie z takich powod贸w, jak piszesz. Wesele pewnie dawno si臋 odby艂o, ale jako艣 z czystej empatii 偶ycz臋 Ci nie mie膰 ju偶 nic do czynienia z tymi, dla kt贸rych chcia艂a艣 robi膰 takie wyj膮tki.

Udost臋pnij ten post