Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Już nie daje rady to wszystko przez rodziców

Polecane posty

Gość gość

Chciałam iść do zawodówki fryzjerskiej, kucharskiej, handlowej ale zmusili mnie. Zmusili mnie bym poszła do technikum ekonomicznego, w którym nie daje sobie rady. Mam same dopuszczające a rodzice twierdzą, że nie muszę iść na studia. Wystarczy że będę mieć średnie z zawodem i maturą a ja nie chce tego słuchać.

Gość gość
To postaw na swoim i idz tam gdzie poznien bedziesz sie dobrze czuc Tez bylam w takiej sytulacji Poszlam na cukiernika z woli rodzicow po roku postawilam na swoim i poszlam na fryzjerstwo zaocznie

Gość gość
A jaki będziesz mieć zawód po tym ekonomiku? Znaczy się w markecie będziesz mogła pracować?

Gość gość
Zapytaj rodzicow czy chca zebys byla szczesliwa i chodzila do pracy z przyjemnoscia czy zebys ledwie skonczyla szkole a potem i tak nie pracowala w zawodzie.

Gość gość
Jestem w ostatniej klasie, jest to technik ekonomista. Nawet nie pamiętam o czym mówili na lekcjach a to już ostatnia klasa.

Gość gość
To że technik ekonomista to ja wiem, tylko gdzie ty po tej szkole pracę w zawodzie znajdziesz? Chyba że pójdziesz na ministra finansów, bo tacy z nich ekonomiście jak z koziej d... trąba :P Łatwiej znalazłabyś pracę jako kucharka, czy fryzjerka, a tak to chociaż maturę będziesz miała, bo nic poza tym... zdasz maturę pójdziesz uczyć się dalej, chociażby na tą fryzjerkę jeśli cię to kręci.

Gość gość
gość dziś 1/10 Wyp'ierdalaj j**'ana suko ku'rwa dostaniesz taki wpier'dal metalowym prętem po cipce że będziesz krzyczeć z bólu całą noc a ja w tym czasie będę cie lał pasem po całym ciele bez żadnej litości WSADZ SWOJEGO KORNISZONKA DO SZUFLADY I MOCNO PRZYTRZASNIJ

Gość gość
Wytrzymalas tyle to wytrzymaj do konca. Skoncz te szkole, pokaz ze nie znajdziesz pracy posiedz w domu a potem zapytaj czy Ci pomoga zdooby czawod ktory lu\bisz czy wola zebys poszla na ulice bo z tego co oni wymyslili nie wyzyjesz.

Gość gość
maturę - nie wiadomo czy będzie miała zawód - nie wiadomo czy też obroni technika będzie miała wykształcenie podstawowe, jeśli nie zda matury.

Gość gość
Ale moze rodzicom jest to potrzebne zeby sobie wreszcie wbili do mozgu ze to nie tedy droga?

Gość gość
Będzie miała wykształcenie średnie deklu jeśli ukończy technikum z tym że nie maturalne.

Gość gość
Wykształcenie średnie Matura z tytułem technika - średnie zawodowe liceum bez matury - podstawowe, z maturą średnie. technikum bez matury - z tytułem technika - tak jak zawodówka - bez tytułu technika - tak jak podstawówka

Gość gość
Tak to sobie tłumacz :) tyle wiesz co zjesz.

Gość gość
Wykształcenie średnie Matura z tytułem technika - średnie zawodowe liceum bez matury - podstawowe, z maturą średnie. technikum bez matury - z tytułem technika - tak jak zawodówka - bez tytułu technika - tak jak podstawówka x hehehe a ty to chyba nawet podstawówki nie skończyłeś/łaś i stad te kompleksy :P

Gość gość
Ja mam ogólniak i pracuję w urzędzie gminy, też nie mam matury, zarabiam najniższą krajową.

Gość gość
Skończyłam studia wyższe dla Twojej informacji. Mam licencjat z administracji i magistra z politologii. Za moich czasów nie było matematyki na maturze. A wyniki mojego egzaminy był taki Język polski - 93 %, ustny 100% Język rosyjski - 90%, ustny 100% Historia - 100% WOS - 100%

Gość gość
To ja też się pochwalę, skończyłam pedagogikę. Licencjat i magister. Wyniki mojej matury były takie Język polski po 30%, Język angielski po 30%, WOS 30%

Gość gość
Rób jak chcesz ale zaliczenie matury na 30% i pójście na studia wcale nie jest trudne.

Gość gość
Z matura 30% to mozesz pojsc na jakas psychologie czy socjologie.

Gość gość
ale zawsze masz wykstałcenie.