Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to za nowa durna moda u nastolatek chwalenie się każdą częścią swojego ciała

Polecane posty

Gość gość

Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi ? Praktycznie każda nastolatka wrzuca średnio dwa zdjęcia do netu każdego dnia chwaląc się swoim ciałem. A to brzuchem a to nogami a to twarzą a to dupą a to wypchanymi cyckami z dekoltem. Zupełnie coś jak by nie wierzyły w to że każdy człowiek to ma. Zamiast się cieszyć z innych rzeczy to one robią zdjęcie swojego brzucha a inne idiotki komentują: chudzinka ale super ! ruchałabym ! piękna ! i 300 lajków pod zdjęciem. Normalne porządne rzeczy nikt nie lajkuje a brzuch i nogi jakiejś gówniary wszyscy i jeszcze się zachwycają jak by to nie było nie wiadomo co. O co chodzi czyżby dzisiejsza młodzież była aż tak pusta i nie miała się czym chwalić tylko dupą cyckami i brzuchami ?

Gość gość
ano o to chodzi, że już dzieciom wmawia się, że ich życie zależy od wyglądu. Wyobraź sobie, że taka 13latka wejdzie na dyskusje ogólną forum kafeterii i przeczyta wypowiedzi poniżające kobiety które nie są "idealne". Kilka tygodni bycia bombardowanym takimi przekazami z neta, z telewizji, od zanajomych, z gazet i dziecko zaczyna wierzyć, że jego wartość przelicza się na kilogramy.

Gość gość
Nastały takie czasy, że rodzice zamiast wychowywać swoje dzieci to hodują je na internecie, różnych dennych programach z usa.

Gość gość
Może zamiast krytykować "denne programy z usa" to spojrzymy na własne podwórko? Te programy są kreowane pod to co się w danej chwili ludziom podoba, same w sobie nic nie dyktują.

Gość gość
to dobrze że już od najmłodszych lat dbają o swój wygląd, nie rozumiem tylko tego obnażania w internecie - jakby lustro nie wystarczało, młodzi ludzie potrzebują akceptacji i poklasku chyba

Gość gość
Ale to nie jest śmieszne ja wam powiem że problem jest dość poważny. Mam na swoim portalu społecznościowym w znajomych dwie młode sąsiadki, jedna ma 14 lat druga 17. Mają np zdjęcie jak stoją w strojach kąpielowych z wypiętymi tyłkami do tego standardowo dziubki a pod zdjęciem 150 komentarzy : ale dupcie, mmmm ale ciałka, mm sam sex, mm fap fap fap, ale bym targał i tak dalej. A one każdy komentarz klikają w polubienie i tak dalej. A potem wszyscy to oglądają bo wiadomo jak działa Facebook. Moim zdaniem młodzi ludzie powinni mieć inne wartości od tego żeby się obnażać i wrzucać takie zdjęcia dla ludzi.

Gość gość
Temat brzydkiej spaślary 🖐️

Gość gość
Tak, potrzebują. Bo w tym wieku ludzie mają kompleksy, potrzebują zapewnienia, że dobrze wyglądają. Nacisk jaki społeczeństwo kładzie na wygląd wykreował paranoję, teraz już mało która młoda dziewczyna spojrzy w lustro bez zastanawiania się czy jest wystarczająco szczupła, ładna, czy jej nadal rozwijające się piersi są wystarczająco dużo. Ludzie sami sobie wychowali to pokolenie.

Gość gość
Dokładnie, szkoda że tego zapewnienia nie dostają w domach, wśród najbliższych, więc szukają na zewnątrz. Ale wiemy dobrze, że internet to jeden wielki śmietnik - niektórzy piszą same złośliwości żeby się dowartościować albo wyżyć po prostu - a te młode dziewczyny są często wrażliwe i zakompleksione i biorą krytykę do siebie i wpadają w jakieś anoreksje depresje i inne choroby. Brak zainteresowań, wypełnienia czasu zajęciami, internet całą dobę w smartfonach - takie czasy.

Gość gość
I jak te dzieci mają wierzyć, że ich inteligencja i ciekawe zainteresowania są coś warte jeżeli cała uwaga skupia się na wyglądzie? Każda gazeta, program telewizyjny i strona w internecie mówi im, że żeby się podobać, być lubianymi i dobrze traktowanymi trzeba ładnie wyglądać. Ludzie nie szanują innych cech, więc ja te dzieci mają je rozwijać?

Gość gość
Dokładnie zgadzam się. Powiem tak raz poznałem przez internet dziewczynę. Miałem 25 lat a ona 18. Dziewczyna prześliczna szczupła i mądra, rozmawialiśmy na wiele tematów i zawsze mnie czymś miłym zaskoczyła. Dziewczyna był bardzo mocno zakompleksiona, kompletnie w siebie nie wierzyła i zachowywała jak szara myszka z powodu znajomych którzy się na nią uwzięli i linczowali na każdy możliwy sposób. Mimo tego że była mądra i śliczna nie wierzyła w to. Długo pracowałem nad tym żeby uwierzyła w siebie i nawet troszkę mi się udało. Nie mogłem uwierzyć jak taka śliczna dziewczyna może mieć tyle kompleksów przez swoich tępych znajomych. Takie czasy i najlepiej to widać właśnie na takich przykładach.

Gość gość
Nowe pokolenie kobiet to sztuczne lalunie, ktore nie maja zadnych umiejetnosci wiec wykorzystuja naiwnosc mezczyzn, ktorzy pragna zalozyc rodzine i moc obdarzyc kogos miloscia.

Gość gość
szkoda, że ci mężczyźni wcale nie są lepsi.

Gość gość
Może jak ludzie zaczną szanować innych za to jacy są, a nie jak wyglądają to problem sam zniknie