Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zakwaszony organizm

Polecane posty

Gość gość

hej, poczytałam ostatnio o zakwaszeniu organizmu ... wiele objawów pasuje pasuje jak ulał do moich objawów. Czy ktoś z was odkwaszał organizm? z jakim skutkiem? Czy warto stosować eliminacid? Dzięki!

Gość gość
jaki eliminacid?????

Gość gość
suplement diety pomocny w procesie odkwaszania organizmu

Gość gość
A po co suplement diety na zakwaszenie???trzeba diete zmienic,sam suplement nie pomoze

Gość gość
oczywiste ,ze suplement nie zalatwi sprawy sam. Wspomaganie sie nim przyspieszy jednak caly proces.

Gość gość
No to od tego jest proszek zasadowy,soda oczyszczona itd.

Gość gość
zakwaszenie organizmu powstaje najczęściej od nadmiernej ilości słodyczy, co zabawne przeciwdziała temu zwykła kapusta kiszona, ogórki kiszone itd, suplementy diety to oszustwo

Gość gość
zamiast eliminacidu kup proszek zasadowy Langsztajnger (piszę fonetycznie). Podobno najlepszy.

Gość gość
odkwaszają: soda, woda alkaliczna, grapefruty, sok z cytryny,

Zmień sposób odżywiania, zacznij jeść więcej pokarmów wysoko-zasadotwórczych, zwłaszcza surowych warzyw (bakłażan, cukinia, szpinak, czarna rzodkiew, soki warzywne świeże bez cukru, owoc kiwi, arbuz). Pij rano na czczo ciepłą wodę z sokiem z cytryny, który odkwasza organizm.

Gość gość
u mnie na razie gra ale też o tym czytałam. zmieniłam dietę, nie jem tyle cukru i jest lepiej. soki piję tylko bez cukru i konserwantów z oleofarm, mają dużo smaków więc mam w czym wybierać.

odkwasza to co jest kwaśne. papierek lakmusowy pomaga w sprawdzeniu zakwaszenia w twoim organizmie.

Gość gość
Bardzo dobre na zakwaszenie są świeżo wyciskane soki. Ja w tym celu mam taki specjalny przyrząd dzięki któremu codziennie rano wyciskam soczek do śniadania. To też świetny sposób na dietę. A sokownik nadaje się świetnie też na prezent http://sokowo.pl/wyciskarki-jednoslimakowe