Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mężczyzn,wizyta u lekarza

Polecane posty

Gość gość

Panowie standardowo nie przepadają za wizytami u lekarza, badaniami itd... Ale przyszedł moment kiedy pogorszył się wzrok, co wykazało badanie okresowe i jest skierowanie do okulisty. Na 100% z góry wiadomo że potrzebne będą jakieś okulary i tu następuje opór nie przezwyciężenia. - Nie pójdę, nie zbadam się, nie będę nosił żadnych okularów, nic nie potrzebuje, jak oślepnę to mi będziesz gazety czytała itd... Przed czym taki opór??? Okulista nie zagląda w tyłek, recepta na okulary nie wybucha po przeczytaniu.

Gość gość
Jatrofobia- jest to fobia przed wizytą u lekarza, przed badaniami. To się leczy....u lekarza :)

Gość gość
ja mam wadę wzroku, nie noszę okularów i żyję, wzrok sie nie pogarsza.

Gość gość
No bo okulary nie lecza,tylko daja kommfort,ale kij taki ma dwa konce ,bo oko sie rozleniwia i jak juz załozysz okulary to tylko bedziesz pogarszał wzrok i zmieniał szkła na silniejsze z czego sa zadowoleni optycy i producenci szkieł

A ja noszę do czytania , tv i kompa . Żona 2 m-ce mnie namawiała aż się zgodziłem . Miała rację :D

Gość gość
Jak zaczniesz nosić bryle, to jesteś skazana na to już do końca życia, coraz grubsze denka... a jak nie to wzrok jest w stanie się poprawić i nie są ci wcale potrzebne. Potwierdzone osobiście i po znajomych widzę że tak jest, więc darujcie sobie teksty o niewiedzy na ten temat panie okulistki trzepiące na tym kasiurkę :P

Mi się nic nie poprawiało :( W gazecie czytałem już tylko tłusty druk i tytuły :O

Gość gość
Wada prawdopodobnie będzie się pogłębiac jak nie przeczyta wiadomości na poczcie sam pójdzie.

Gość gość
Najlepsze okurary to ajurwedyjskie,i nie potrzebny tu zaden optyk