Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Problem z nauką czystości u Shih tzu Błagam pomóżcie!

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam suczkę która wabi się Daisy, ma 4,5 miesiąca i ma straszny problem z nauką czystości w domu. Była uczona załatwiania na matę w domu ze względu na kwarantanne i problemy ze zdrowiem. Od dwóch tygodni staram się uczyć ją załatwiania na dworze i tu jest problem. Sunia trzyma na dworze nawet jak z nią chodzę 2 godziny po ogrodzie(nie jest na smyczy) a wraca do domu i pierwsze co robi to leci załatwić się na mate. Próbowałam już zabierać mate na dwór ale nic to nie dało. Po zabraniu maty Daisy i tak wraca na miejsce gdzie była umiejscowiona w domu. Jedyne kiedy udaję mi się przetrzymać ją na dworze aż załatwi potrzebę to ranek kiedy musi zrobić siusiu po nocy. Nagradzam ją wtedy smakołykiem i chwalę ale ona jakby w ogóle tego nie kodowała że dobrze robi i dwór jest na siku. W momencie kiedy chce się wysiusiać na matkę łapie ją i biegnę na dwór i tak nawet 7 razy w ciągu 2 godzin a ona i tak załatwi się w domu. Jestem już zdesperowana może ktoś miał podobny przypadek? jak sobie z tym poradzić??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować