Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wygladaja zajecia z fintessu?

Polecane posty

Gość gość

Wykupiłam karnet na fitness, jutro planuję pójść na pierwsze zajęcia. Wybór mam dość duży i jeśli chodzi o wybór zajęć jak i instruktorów. No i szukając jakichś informacji i opinii o instruktorach natrafiłam na kilka filmików z zajęć i zaczęłam mieć wątpliwości czy dam radę. Wcześniej (w sensie ostatnio dwa lata temu) chodziłam na fitness w ramach w-f na uczelni. Krótko mówiąc zajęcia wyglądały tak, że prowadząca na początku pokazywała jak wykonywać dane kroki z choreografii, a potem stopniowo do końca zajęć uczyliśmy się choreografii, ale w taki sposób, że prowadząca podpowiadała kolejny ruch. A tutaj włączyłam sobie film ze stepem z instruktorką, która prowadzi zajęcia, na które planowałam pójść i szczęka mi opadła. Dziewczyny fruwają nad tym stepem, tempo jest zawrotne, dużo kroków dość skomplikowanych i mam wrażenie, że jak to tak będzie wyglądało to w ciągu pierwszych kilku minut wybiję sobie zęby albo skręcę nogę w kostce. Do tego prowadząca nie podpowiada następnego kroku. Może mnie ktoś upewnić, że są to po prostu ente zajęcia tych osób z daną choreografią i dlatego dają czadu? Zaraz wstawię filmik.

Gość gość
spokojnie. jak ze stepem zajecia ogladalas, to pewnie byly dla zaawansowanych. zapewne sa tez dla poczatkujacych, zeby sie nauczyc podstawowych krokow. fruwaja nad stepem, bo faktycznie maja za soba juz sporo zajec. jesli masz duzy wybor, to po prostu idz na te zajecia, ktore sa wlasnie dla takich jak Ty, poczatkujacych. ja chodzilam na zajecia, na ktorych normalnie bylo podpowiadanie krokow. trzeba sie zapytac w fitness klubie, ktore beda dla CIebie najlepsze na poczatek

Gość gość
Właśnie problem polega na tym, że nie określają tam, które zajęcia są dla początkujących. :p A pani w recepcji powiedziała, żebym się nie martwiła i że dam radę. :p

Gość gość
powtarzasz to co instruktorka pokazuje

przeciez widac ze to Nte spotkanie jest ! przeciez jak maja wiedziec co instruktorka zaraz pokaze i poakzuja to idealnie nawet nie patrzac sie na nia! nie boj sie Moze przylaczysz sie do moich cwiczen z MEL B?

Gość sabina2
Ja chodzę co drugi dzień do klubu na Kuflewskiej na Targówku Saturn Fitness, nie ma takiej ściemy jak tu pokazujesz :D. Zajęcia fajnie zorganizowane, bardzo mili ludzie, instruktorki fitness to naprawde profesjonalistki, przy karnecie na caly rok z tego co wiem dostaje się też trenera personalnego :)