Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Swędzi boli mnie tam na dole

Polecane posty

Gość gość

Nie mam upławów, ale za to mnie swedzi a nawet boli mniejsce intymne. Gdy sie przypatrzyłam jest ogo ogolnie zaczerwienione ale nie spuchnięte. Skóra w dotyku jest inna jakby sucha kiedys byla delikatna. Pierwszy raz tak mam. Zazwyczaj puchło, swędziało aż nie dowytrzymania, były upłay i oczywiscie leczyłam sie [drodżaki], ale teraz nie wiem co mi

Gość gość
Spróbuj zastosowac probiotyki ginekologiczne, może to tylko wyjałowiona flora albo jakieś odparzenia czy otarcia. Ja spróbowałabym najpierw przeleczyć sie Lactovaginalem, działa szybko, bo miejscowo, często szybka reakcja probiotykiem chroni mnie przed leczeniem antybiotykami. Ale jesli to nie pomoże to chyba zostaje wizyta u ginekologa.

Gość gość
Takie dolegliwości mogą świadczyć o infekcji bakteryjnej więc bez ginekologa się nie obejdzie. Możesz zrobić sobie posiew wtedy leczenie będzie bardziej skuteczne. Probiotyk oczywiście nie zaszkodzi jednak lepiej go zastosować już po wyleczeniu infekcji. Ja również stosuje lactovaginal, mnie on pomaga, aplikowałam go też w ciąży bo jest polecany przez PTG.

na świąd mi pomaga smarowanie provag żelem, można go dostać bez recepty, jeśli objawy nie miną idź do lekarza, bo jeśli to poważniejsza infekcja to sama jej nie wyleczysz, staraj się też nosić przewiewną, bawełnianą bieliznę, żeby dodatkowa nie podrażniać tych miejsc

Gość gość
Nie zakładaj majtek to najlepsza metoda.Skóra bedzie oddychac.