Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pamm

problem z niska waga

Polecane posty

Gość pamm

hej. juz nie wiem co mam czytac i co robic wiec moze jest tu ktos kto mi pomoze lub ma tak samo jak ja. tzn. jestem mloda mama mam 21 lat a corka 17msc. przed ciaza moja waga wynosila 56-57 kg. w ciazy malo przytylam bo ok 6 kg. mala tez urodzila sie z waga 2510. Od porodu do teraz schudlam prawie 10 kg i fatalnie sie z tym czuje, zle wygladam itp. szukam przyczyny bo nawet mialam mala endencje do tycia a teraz taka niska waga zaznacze ze przy wzroscie 168 teraz waze 47kg. jem w miare normalnie. nie uprawiam i nie uprawialam zadnych sportow. bylam u lekarza z tym i zlecil babdna tarczycy i wszytsko jest ok. boje sie najgorszego czyli jakiegos guza-nowtworu. mial albo ma moze ktos tak jak ja zeby poradzic cos?

Witam Cię, ja przed ciąża ważyłam ok 49 kg przy wzroscie 163, po urodzeniu moja najnizsza waga to 45 kg. czyli tak jak u ciebie mniej niz przed ciaza. ja bym sie tu nie martwila od razu nowotworami, bo do tego musisz miec jakies inne objawy niz tylko utrata wagi, typu podwyzszona temperatura i objaw sugerujacy lokalizacje domniemanego nowotworu. zreszta dla uspokojenia zrob podstawowe badania krwi, typu morfologia, crp oraz mocz. jesli sa ok, to raczej nie ma sie czym marwic ze w organizmie dzieje sie cos zlego. mysle ze nasza nizsza waga po urodzeniu dziecka wynika ze stresu jaki towarzyszy wychowaniu, ciaglego ruchu, braku czasu na porzadny posilek. pozdrawiam

Gość gość
mialam to samo ,zacznij brac witaminy zwlaszcza zelazo i musisz jesc ragularnie ,ustal godziny nie omijaj posilkow ,wiem ,ze jeat ciezko przy malym dziecku ale inaczej nie przytyjesz.

dodam jeszcze ze moje dziecko ma juz ponad 2 lata i w koncu udalo mi sie przytyc 5 kg ;) takze nie martw sie, im dziecko bedzie wieksze tym ty bedziesz miala wiecej czasu zeby zadbac o siebie. ps dlugie karmienie piersia tez ma wplyw na spadek wagi

Gość pamm
dzieki dziewczyny troche mnie podnoslyscie mnie na duchu. eobilam morfologie i jest ok. juz tez mmyslalam o jakiejs nerwicy hehe bo jestem wyjatkowo nerwowo teraz. wczesniej super zawsze usmiechnieta zadbana a teraz no coz babelek wazniejszy...:) tez tak macie? poszlyscie dla samej siebie w odstawke?

Gość pamm
karmilam corke do 14 msc.

też tak mamy, a przynajmniej ja tak mam. mialam zdiagnozowana nerwice lekowa. karmilas do 14 mca, to bardzo dlugo, i moim zdaniem dlatego schudlas. poczytaj o tym gdzies w internecie.

Gość gość
podaj wyniki badań tarczycowych?

Gość gość
jesz pewnie za mało, karmisz piersią i pewnie jak większość kobiet po porodzie masz problemy z tarczycą zrób badania: morfologia krwi, mocz, glukoza i hormony tarczycy